Dezbatere TV despre prezidenţiale. "Lasconi e mai fresh la Orban / Ciucă e candidatul-iepure al lui Ciolacu"

Elena Lasconi (via Lucian Daniel Stanciu Viziteu)
Andrei Pricopie
30.09.2024

Cine e candidatul "mai de dreapta", Ludovic Orban sau Elena Lasconi? Reprezentanţii celor două partide - Forţa Dreptei şi USR - au venit cu argumente, în direct la TV, în favoarea prezidenţiabilului pe care l-au trimis în lupta pentru Cotroceni.

Discuţia a avut loc în cadrul emisiunii "Bună, România", realizată de Radu Buzăianu şi Răzvan Zamfir.

Răzvan Zamfir: Cum vedeţi turul 2 de la prezidenţiale? Între cine şi cine îl vedeţi?

Ionel Dancă (Forţa Dreptei): Noi credem că trebuie să luptăm până la capăt, pentru că, în momentul de faţă, dacă ne uităm la plaja de candidaţi, avem trei candidaţi PSD: domnul Ciolacu, domnul Geoană şi domnul Ciucă, care este candidatul iepure al domnului Ciolacu. Şi, pe partea dreaptă, avem un singur candidat adevărat, liberal de dreapta, Ludovic Orban. Românii vor decide.

Răzvan Zamfir: Aici, doamna Stoica, probabil o plasează şi pe doamna Lasconi pe partea dreaptă.

Ionel Dancă: Mai este mult până se clarifică şi USR-ul pe ce parte este. În cazul lui Ludovic Orban, nimeni nu contestă că este liderul care pur şi simplu este expresia liberalismului din ultimii 30 de ani şi adevăratul liberalism de dreapta.

Radu Buzăianu: Şi doamna Lasconi poate să fie noul liberalism. Nu, doamna Stoica?

Diana Stoica (USR): Bineînţeles. Elena Lasconi este cu adevărat o candidată de dreapta care îşi doreşte reformarea României. Domnul Orban sigur a avut o contribuţie din mai multe funcţii, dar cred că e nevoie de un suflu nou, totuşi, în politică, şi Elena Lasconi a dovedit că poate să livreze lucruri. A livrat şi la Primăria Câmpulung, unde a adunat fonduri europene echivalente cu bugetul localităţii pe 40 de ani. Un record. Niciun primar n-a mai făcut aşa ceva în 4 ani. Adică are nişte merite clare, plus că nu este legată de nimeni, nu are datorii vechi din politică faţă de alte persoane. E mai fresh.

Răzvan Zamfir: Am intrat în posesia unui sondaj... deci, pe primele două locuri sunt Ciolacu cu Ciucă - 30%, 17%. După aia vine Geoană cu 15%, Lasconi cu 14%, Simion cu 11%, Şoşoacă cu 7%, Hunor cu 2%, Diaconescu cu 2%, Terheş cu 1%. Ce faceţi? S-ar putea să fie, totuşi, finala în forma asta, potrivit sondajelor, dacă ne mai luăm după sondaje.

Ionel Dancă: Era o vorbă în statistică. Există statistici şi sunt minciuni în sondaje şi minciuni sfruntate. Trebuie un pic întoarsă această vorbă şi să lăsăm sondajele, care au alt scop în momentul de faţă, să arate că aceasta trebuie să fie finala. Dar, discutând cu oamenii, astăzi am avut mai multe evenimente, întâlniri, participări, petrecem cu oamenii la ziua unuia, altuia pe aici, prin judeţul nostru... lumea râde când aude de Ciucă.

Răzvan Zamfir: Deci nu credeţi în aceste sondaje.

Ionel Dancă: Nici măcar Ciucă nu crede că poate să aibă 17%. Îl întrebaţi pe orice membru de partid din PNL dacă el crede că Ciucă are 17% în sondaje.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor