Ponta şi Piedone, pe listele PSD? "Ciolacu are nevoie de popcorn în turul 2 şi probabil s-a gândit la Ponta să se ocupe de asta"

Victor Ponta (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
30.09.2024

Doi grei din politica naţională ar putea intra pe lista PSD la alegerile parlamentare - Victor Ponta şi Cristian Popescu Piedone - în aceste zile având loc negocieri în interiorul partidului condus de Marcel Ciolacu. Cum explică public social-democraţii posibila prezenţă a celor două persoane controversate pe listele lor?

O dezbatere în acest sens a avut loc în emisiunea "Bună, România", realizată de jurnaliştii Răzvan Zamfir şi Radu Buzăianu.

Răzvan Zamfir: Domnule Dan Cristian Popescu, se pune problema că doi grei, a zis colegul meu, Radu Buzăianu, dar probabil citează de undeva, că nu are cum să fie părerea sa. Doi grei se vor regăsi pe listele Partidului Social-Democrat la alegerile de anul acesta; numele unuia este Victor Ponta şi celălalt ar fi Cristian Popescu Piedone. Ce aţi auzit în partid despre teoria asta?

Dan Cristian Popescu (PSD): Înţeleg că sunt anumite negocieri nefinalizate cu PUSL şi Pro România, iar cei doi domni despre care aţi vorbit sunt de la cele două partide. Pot să spun că nu sunt finalizate aceste negocieri, deci nu pot să confirm că o să fie pe listă. Dar se poartă aceste negocieri. Asta pot să spun. E vorba de alte filiale, nu de Bucureşti, deci de asta am mai puţine...

Răzvan Zamfir: Dar vi s-ar părea utilă prezenţa acestor doi domni pe listele PSD, chiar dacă unii vor candida în Giurgiu, că înţeleg că acolo i s-a găsit loc domnul Piedone şi Ponta nu ştiu.

Dan Cristian Popescu: PUSL a avut un scor, cel puţin în Bucureşti, destul de bun; au şase consilieri municipali şi domnul Piedone a avut şi dânsul un scor destul de bun.

Răzvan Zamfir: Adică vi se pare că e un plus, nu doar electoral, aşa, ca oameni?

Dan Cristian Popescu: Mi-e greu mie să pun etichete la oameni.

Radu Buzăianu: Vă e frică de oamenii ăştia, cine ştie ce zice, după aceea se interpretează, nu-i bine?

Dan Cristian Popescu: Nu, fiecare are calităţi şi defecte. Sunt două persoane foarte cunoscute.

Radu Buzăianu: Iertaţi-mă, autoritatea nu e un argument; totuşi, în cazul lui Piedone e chiar un contraargument, adică depinde, e cunoscut sub diferite forme. E cunoscut şi ca om nealfabetizat.

Dan Cristian Popescu: Dacă 15% dintre votanţii din Bucureşti l-au votat, aveau motivele lor. La Giurgiu rămâne de văzut ce scor va lua.

Răzvan Zamfir: Fiul său era deputat de Suceava sau de Botoşani. Acum e primar la Sectorul 5. Ta-su pleacă de la Sectorul 5, se duce la Giurgiu. E bine că oamenii de acolo vor avea o reprezentare justă. Doamna Stoica, nici la dumneavoastră nu-i cine ştie ce mare bucurie cu listele alea. Faceţi pragul? Măcar un 5%?

Diana Stoica (USR): La alegerile locale pe Bucureşti noi am avut cel mai bun scor politic la Consiliul General.

Răzvan Zamfir: Domnul Viziteu ce-a păţit? Că s-a retras de tot, nu mai vrea să audă, a dispărut, v-a lăsat fără şef de campanie. Adică nu e bine nici acolo, nu-i vreo fericire.

Diana Stoica: Sunt sigură că se va găsi o colegă sau un coleg care să preia aceste responsabilităţi, dar eu nu sunt membru în Biroul Naţional, unde dânsul şi-a anunţat această retragere. Am citit în schimb un mesaj că are nişte probleme de sănătate şi nu poate să se ocupe. Să ştiţi că e foarte solicitantă totuşi campania şi eu înţeleg total că şi eu am încercat să iau o pauză după ce m-am operat în vară.

Răzvan Zamfir: Păi, înseamnă că doar la Forţa Dreptei stau lucrurile liniştite. Cum va fi? Se înscriu cei de la PMP în partidul dv. candidaţi pe aceeaşi listă? S-au rezolvat discuţiile astea?

Ionel Dancă (Forţa Dreptei): Da, cu siguranţă noi o să participăm pe listele Forţa Dreptei, candidaţii partenerilor noştri de alianţă vor candida pe Forţa Dreptei. Lucrurile nu sunt liniştite la niciun partid pentru că e început de campanie; toată lumea e agitată, toată lumea negociază cu toată lumea, încearcă fiecare să-şi atragă susţineri locale, suport din partea comunităţilor de acolo.

Eu acum mă întorc spre Bucureşti, din judeţul Neamţ, unde voi candida din partea Forţa Dreptei la Camera Deputaţilor şi mă bucur că primarul în funcţie de la Piaţa Neamţ, Andrei Carabelea, a acceptat propunerea noastră de a deschide lista la Senat şi asta deja ne dă o forţă în plus la judeţul Neamţ. Fiecare, acum pe ultima sută de metri, în fiecare partid, încearcă să-şi maximizeze şansele.

În ceea ce priveşte aşa-zişii grei pe care urmează să-i pună PSD-ul pe liste, totuşi îmi vin în minte, auzind numele pe care le-aţi spus dumneavoastră, este că probabil Ciolacu se uită la sondaje şi nu pot să-l contrazic; are nevoie de popcorn în turul 2 şi probabil s-a gândit la domnul Ponta să se ocupe de popcorn, iar la Giurgiu, ce să vă zic, e un judeţ complicat. Eu cunosc bine situaţia politică de acolo din Giurgiu, mai ales de la foştii colegi din PNL, care la locale erau aşa într-o operaţiune de racolare de primari de la orice partid, încât le-am şi spus la un moment dat să aibă grijă să nu treacă Dunărea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor