"E o vrăjeală ieftină" - Lider Forţa Dreptei, despre apelul lui Ciucă privind coaliţia de dreapta

Ionel Dancă, deputat (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
30.09.2024

Deputatul Ionel Dancă, unul dintre liderii Forţa Dreptei, a afirmat, într-o emisiune B1 TV, că declaraţiile liberalilor şi a lui Nicoale Ciucă privind formarea unei coaliţii de dreapta a fost "tot o vrăjeală ieftină pentru public".

"În momentul de faţă mă gândesc la Ciucă dacă a avut vreo legătură cu realitatea vreuna dintre declaraţiile dânsului despre formarea unei coaliţii de dreapta. Aşa cum şi în vară, când noi, Forţa Dreptei, ne-am exprimat disponibilitatea, alături de alte formaţiuni, să facem o alianţă la parlamentare şi la prezidenţiale pe planul de a nu lăsa PSD-ul să ia toată puterea în statul român, efectiv ne-au dus cu vorba partenerii de la PNL. N-a fost nimic, n-a fost nicio discuţie concretă, a fost tot o vrăjeală ieftină pentru public.

La fel şi acum, flutură domnul Ciucă steagul alianţei de dreapta, când, atunci când a avut ocazia să o facă, şi noi am cerut să facă această alianţă, în anumite condiţii: să retragă sprijinul pentru premierul Ciolacu şi să demită guvernul Ciolacu prin moţiune de cenzură, să nu laşi PSD-ul şi pe Ciolacu la butoane să organizeze alegerile. Nici vorbă de aşa ceva. Când au auzit că trebuie să plecăm de la putere, au zis 'mai bine ne facem că ne dorim o alianţă şi continuăm să facem jocurile cu PSD-ul'", a declarat Ionel Dancă.

Ironic, jurnalistul Radu Buzăianu i-a atras atenţia: "Nu, trebuie să vă întrerup, pentru că aici e vorba de stabilitate. E vorba de un război la graniţă".

"E stabilitatea lor pe funcţii. Ei asta nu reuşesc să exprime clar şi concis. Când spun stabilitate, se referă la stabilitatea lor pe funcţii şi la putere. Nu are nicio legătură cu stabilitatea ţării. În momentul de faţă, este tot o vrăjeală ieftină din partea lui Ciucă şi a PNL-ului. Ei sunt convinşi că Ciucă nu intră în turul 2, dar încearcă să mai salveze cât se poate din scorul la parlamentare, care, în momentul de faţă, pe sondajele reale interne ale PNL-ului, este destul de dezastruos", a opinat Ionel Dancă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor