Coreea de Nord trimite trupe în Ucraina

Ofiţeri nord coreeni aplaudând la comandă cu ocazia unei cuvântări a noului lider nord coreean Jong Un, Phenian, aprilie 2012 (Pedro Ugarte / AFP / Getty Images)
Redacţia
27.06.2024

Coreea de Nord va trimite unităţi militare în Ucraina pentru a sprijini războiul Rusiei, în timp ce cresc temerile legate de o escaladare critică a conflictului, relatează Express.

Săptămâna trecută, Putin a efectuat o vizită oficială de stat în Coreea de Nord, prima dată în 24 de ani când a călătorit în această ţară.

Liderul rus şi gazda sa, Kim Jong-un, au semnat un pact de apărare la 19 iunie la Phenian, promiţându-şi reciproc asistenţă militară.

La câteva zile după semnarea acordului, Coreea de Nord a anunţat că vă trimite o unitate de ingineri militari pentru a se alătura armatei ruse pe teren în regiunea Doneţk.

Unitatea nord-coreeană este aşteptată să sosească în Ucraina chiar luna viitoare, stârnind temeri că Phenianul devine un combatant activ în război.

Ţara furnizează deja Rusiei muniţie şi rachete şi se pare că a livrat armatei lui Putin până la 1,6 milioane de proiectile de artilerie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor