Continuă duelul verbal între liderul argentinian Javier Milei şi omologul său brazilian - "coruptul" Inacio de Silva

Javier Milei (TOMAS CUESTA GETTY IMAGES)
Redacţia
03.07.2024

Preşedintele de dreapta al Argentinei, Javier Milei, a reiterat marţi criticile la adresa omologului său brazilian de stânga Luiz Inacio "Lula" da Silva, într-o escaladare a recentei lor ciocniri publice şi înaintea unei călătorii planificate în Brazilia, potrivit Reuters.

Într-o postare intitulată "dinozaur perfect idiot", Milei şi-a apărat criticile anterioare la adresa lui Lula, pe care l-a calificat drept "corupt", pentru că este comunist şi pentru ceea ce el a numit "interferenţă" în campania electorală din Argentina din 2023. În postare, Milei nu specifică numele celui pe care îl numeşte dinozaur.

Lula a declarat săptămâna trecută că el crede că Milei îi datorează lui şi brazilienilor scuze pentru că a spus "o mulţime de lucruri stupide" despre Brazilia, principalul partener comercial al Argentinei, producător de cereale.

Biroul preşedinţiei Braziliei nu a comentat când a fost întrebat despre cele mai recente atacuri ale lui Milei. Ministerul de Externe al Braziliei nu a putut răspunde imediat la o cerere de comentarii.

Războiul cuvintelor are loc înaintea unei călătorii planificate în Brazilia, unde Milei ar trebui să se ferească de Lula şi să se întâlnească în schimb cu cel mai mare rival politic al acestuia, fostul lider de dreapta Jair Bolsonaro.

Criticile lui Milei la adresa altor lideri l-au adus recent în situaţii dificile, inclusiv într-o dispută publică cu premierul spaniol Pedro Sanchez şi cu preşedintele bolivian Luis Arce.

În postarea sa pe X de marţi, Milei a afirmat că tentativa de lovitură de stat de săptămâna trecută din Bolivia a fost o "fraudă", repetând comentarii recente ale biroului său care au determinat guvernul bolivian să îl convoace pe ambasadorul Argentinei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor