Biden o comite din nou. Spune că este "prima femeie de culoare care serveşte alături de un preşedinte de culoare"

Preşedintele Joe Biden, declaraţii la Casa Albă, 31 mai 2024. (Chip Somodevilla/Getty Images)
Redacţia
05.07.2024

Preşedintele Joe Biden comite o nouă gafă verbală, de data aceasta la un post de radio din Philadelphia, după cum relatează The Telegraph.

Liderul american a declarat că este "mândru" să fie prima "femeie de culoare care serveşte alături de un preşedinte de culoare", într-una dintre numeroasele gafe verbale comise în timp ce SUA sărbătoreau Ziua Independenţei.

La o săptămână după dezbaterea dezastruoasă a lui Biden cu Donald Trump, care l-a făcut pe primul să lupte pentru viaţa sa politică, preşedintele şi-a răstălmăcit cuvintele în timpul unui interviu acordat postului de radio Wurd din Philadelphia, confundându-se cu Kamala Harris, propria sa vicepreşedintă.

"Apropo, sunt mândră să fiu, aşa cum am spus, primul vicepreşedinte, prima femeie de culoare... care serveşte alături de un preşedinte de culoare", a spus el, încurcând propria sa perioadă în care a servit ca vicepreşedinte pentru Barack Obama.

Atât Barack Obama, cât şi Kamala Harris au intrat în istorie când au fost aleşi în 2008 şi, respectiv, 2020, el fiind primul preşedinte de culoare, iar ea fiind atât primul vicepreşedinte de culoare, cât şi prima femeie care a deţinut această funcţie.

La începutul interviului, Joe Biden a vorbit corect despre numirea dnei Harris şi a primei femei de culoare la Curtea Supremă, judecătoarea Ketanji Brown Jackson.

De asemenea, Joe Biden a părut nesigur atunci când a vorbit la emisiunea Earl Ingram Show, care se adresează ascultătorilor de culoare din Wisconsin, dar care este difuzată şi la nivel naţional.

Când a fost întrebat de ce contează votul, preşedintele Biden a dat un răspuns care părea să se refere la decizia recentă a Curţii Supreme de a-i acorda lui Trump o imunitate considerabilă împotriva urmăririi penale.

"Aveţi nevoie de cineva, cineva care se va asigura că - Curtea Supremă tocmai a emis o decizie, apropo, care ameninţă principiul american că nu avem regi în America. Nu există nimeni mai presus de lege", a spus el.

Mai devreme, joi, preşedintele Biden, în vârstă de 81 de ani, a exagerat când s-a adresat familiilor de militari pe peluza de sud a Casei Albe.

În timpul unui discurs de patru minute, el a spus că "nu pleacă nicăieri", dar a părut să se poticnească atunci când s-a referit la Donald Trump ca la "unul dintre colegii noştri".

Greşelile nu vor face decât să sporească presiunea asupra lui Biden de a se retrage din funcţia de candidat democrat la preşedinţie, în timp ce partidul devine tot mai preocupat de capacitatea sa de a-l învinge pe Trump în noiembrie.

În timp ce apărătorii lui Biden spun că acesta a încurcat mult timp cuvintele, în timpul dezbaterii de 90 de minute de săptămâna trecută el a părut adesea pierdut.

Deşi a recunoscut în faţa susţinătorilor săi că nu mai vorbeşte la fel de "fluent" ca înainte, s-au intensificat întrebările cu privire la posibilitatea ca acesta să rămână în funcţie încă patru ani chiar dacă reuşeşte să câştige. Sondajele arată că sprijinul public pentru Joe Biden a scăzut semnificativ de la dezbatere, în timp ce încrederea în Kamala Harris a crescut.

Miercuri, Biden s-a adresat guvernatorilor democraţi, insistând că are tot ce-i trebuie pentru a-l învinge pe Trump şi cerându-le sprijinul.

Cu toate acestea, New York Times a relatat că el le-a spus că trebuie să doarmă mai mult şi să lucreze mai puţine ore. El a spus că nu ar trebui să organizeze evenimente după ora 20:00.

În timp ce câţiva democraţi aleşi au cerut ca Biden să se retragă, majoritatea s-au abţinut.

Se speculează că mulţi dintre aceştia aşteaptă sondaje mai detaliate din statele în curs de desfăşurare, care ar putea apărea în zilele următoare, pentru a obţine o indicaţie mai clară a sprijinului pe care l-a pierdut, înainte de a vorbi în public.

Vineri, Joe Biden va fi analizat mai amănunţit atunci când va susţine un interviu cu George Stephanopoulos de la ABC News, care va fi difuzat în cadrul unei emisiuni speciale în prime-time.

Joe Biden intenţionează să fie duminică în Philadelphia şi să ţină o conferinţă de presă completă în timpul summitului NATO de la Washington de săptămâna viitoare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor