Aterizare de urgenţă a unui zbor Delta Airlines din SUA, după ce pasagerilor li s-a servit mâncare stricată

Avion al companiei aeriene Delta Air Lines. (Wikipedia.org)
Redacţia
05.07.2024

Mâncarea stricată servită pasagerilor ca parte a serviciului de bord a dus la aterizarea de urgenţă a unui avion Delta Airlines, transmite The New Zealand Herald.

Miercuri, zborul Delta Airlines 136 a decolat de pe Aeroportul Metropolitan Wayne County din Detroit, Michigan, Statele Unite, cu destinaţia Olanda.

Dar când au fost găsite alimente stricate, zborul a fost redirecţionat către aeroportul JFK din New York, a declarat compania aeriană.

@delta trebuie să ştiu cum ai de gând să mă duci la Amsterdam astăzi - Sunt în avionul care aterizează de urgenţă la JFK pentru că ai servit pasagerilor mâncare "contaminată" - Nu am nevoie de vouchere pentru hotel / mâncare. Am nevoie să ajung la Amsterdam astăzi.

- Virginia (@tralala_bk) 3 iulie 2024

Potrivit datelor furnizate de sistemul online de urmărire a zborurilor Flightradar24, erau aproape trei ore de zbor, în apropiere de Golful Sfântul Laurenţiu, când aeronava Airbus A330-323 a început să se întoarcă.

"Zborul Delta 136 de la Detroit la Amsterdam a fost deviat la JFK din New York, miercuri dimineaţa devreme, după ce s-a raportat că o parte din serviciul de masă în cabina principală din timpul zborului a fost stricată", a declarat un purtător de cuvânt al Delta Airlines.

Compania aeriană a confirmat că pasagerii au fost întâmpinaţi de personalul medical pentru a "trata orice pasageri şi membri ai echipajului afectaţi".

Aceştia au adăugat: "Echipele Delta vor lucra imediat pentru a aduna informaţii cu privire la modul în care s-a produs acest incident. Delta nu este cunoscută pentru astfel de servicii şi ne cerem sincer scuze clienţilor noştri pentru inconvenientele şi întârzierea călătoriilor lor".

Potrivit ABC7, 277 de pasageri se aflau la bordul zborului - deşi încă nu se ştie câţi au digerat mâncarea sau dacă cineva a prezentat semne de posibilă toxiinfecţie alimentară.

Un purtător de cuvânt al Autorităţii Portuare din New York şi New Jersey a declarat pentru Daily Mail: "Au existat 24 de cazuri asistate la aterizare, inclusiv 10 membri ai echipajului de zbor şi 14 pasageri, toţi refuzând să primească asistenţă medicală".

"Pasagerilor li s-au oferit camere de hotel şi transport şi vor fi reprogramaţi pentru a-şi continua drumul spre destinaţie", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Pasagera Virginia şi-a exprimat frustrarea pe X pentru că nu a reuşit să aterizeze în Amsterdam.

"@delta trebuie să ştiu cum o să mă duceţi la Amsterdam astăzi - sunt în avionul care aterizează de urgenţă la JFK pentru că aţi servit pasagerilor mâncare "contaminată" - nu am nevoie de vouchere pentru hotel/alimente, trebuie să ajung la Amsterdam astăzi", a scris ea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor