Comentariu: La Muzeul „Grigore Antipa”, 200 de chinezi înecaţi în plastic vorbesc despre murdăria noastră

Două sute de cadavre – în mare parte, cred, ale dizidenţilor politici, anticomunişti feroce, oameni stigmatizaţi, pătimaşi, încătuşaţi, în sfârşit, săturaţi cu plastic pur, roz, alb, roşu – au fost aduse ca să le vorbească românilor despre marile spaime, despre cunoaşterea ştiinţifică fără de capăt a morţii. Ca ei să uite odată de atâtea umilinţe, de sărăcie, de lipsa de medicamente, de marea corupţie, de murdăria din blocuri sau din instituţii.
Liviu Şerbănescu
29.03.2013

focus

alte articole

Muzeul Antipa, expoziţia The Human Body. În imagine, cadavre exponat, expuse (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
29.03.2013

Comentariu de Constantin Iftime

Da, după 20 de ani de libertate, a ajuns şi la noi acest tip de spectacol. Am avut parte de o mulţime de genuri, care mai de care mai şocante, dar de o expoziţie cu morţi din China, încă nu.

După cum suntem informaţi, o mare parte din cadavre au fost preluate de Poliţia de acolo. Să-mi fie iertat, dar nu pot să-mi închipui asemenea morţi decât ca pe nişte revoltaţi, care nu au suportat brutalităţile comunismului Chinei.

Au fost cu ei în SUA, în America Latină, în toată Europa. În Germania, se află stăpânul lor tehnologic. Când cadavrele surâd gingaş, cu toată carnea, golită de orice boare de putreziciune, de orice gând murdar al sufletului lor revoltat, trag cu ochiul la acest Günther von Hagens, stăpânul lor din Germania.

Oare ce le mai pregăteşte acolo, în laboratoarele lui? El tocmai a anunţat că va deschide un mare mall de cadavre pe internet. Aici, la expoziţia „The Human Body”, au fost ermetizate doar 200. Acolo, în mall, mii şi mii îşi vor oferi inimile, mâinile, capetele sau coapsele, ca într-un joc de societate. O societate cu libertatea la maximum...

Se va crea astfel o altă solidaritate umană. Una care nu va mai da atâtea rateuri. Ştiinţa, tehnologia din ţările avansate, apoi, fabricile din China (acum două, ale Dalian Hoffen Biolaboratories), vor crea o globalizare, o comuniune a vieţii şi a morţii, unde călăii ideologiilor criminale se vor îmbrăţişa cu victimele lor sigure.

În gunoiul atomic al profanatorilor ne vom aşeza, în sfârşit, paturile, vom bea bere şi cafele, privind cu tandreţe la marile crime ale mileniului. În acest medium, cele două sute de milioane de victime ale GULAG-ului, zecile de milioane de morţi ale Holocaustului îşi vor regăsi trupurile terciuite sau arse.

Trupurile lor vor fi plastinate, oferite spre tonifierea privirilor obosite ale umanităţii, a creierului omului viitorului, spre îmbunătăţirea cunoaşterii pure. Apoi Orbitorului, cu cele trei aripi ale sale, spre desăvârşirea artei de a visa sau de a compune romane, poezie sau piese de teatru. Atunci, cu siguranţă vom căpăta ceea ce ne lipseşte: o ştiinţă perfectă cu a ei tehnologie sau o artă, care să ne uşureze, în sfârşit, sufletele, după crimele ultimului secol, ale naziştilor şi comuniştilor.

Muzeul „Grigore Antipa” le va oferi românilor ceea ce le mai lipsea în programul post-comunist – expoziţia „The Human Body”. Două sute de cadavre – în mare parte, cred, ale dizidenţilor politici, anticomunişti feroce, oameni stigmatizaţi, pătimaşi, încătuşaţi, în sfârşit, săturaţi cu plastic pur, roz, alb, roşu – au fost aduse ca să le vorbească românilor despre marile spaime, despre cunoaşterea ştiinţifică fără de capăt a morţii. Ca ei să uite odată de atâtea umilinţe, de sărăcie, de lipsa de medicamente, de marea corupţie, de murdăria din blocuri sau din instituţii.

***

O expoziţie controversată

Vernisată în data de 20 martie 2013 la Muzeul „Grigore Antipa” din Capitală, expoziţia "The Human Body" a stârnit multe şi ample controverse în mai multe ţări, organizatorii fiind acuzaţi de lipsă de etică.

Muzeul „Grigore Antipa” le va oferi românilor ceea ce le mai lipsea în programul post-comunist – expoziţia „The Human Body”. Două sute de cadavre – în mare parte, cred, ale dizidenţilor politici, anticomunişti feroce, oameni stigmatizaţi, pătimaşi, încătuşaţi, în sfârşit, săturaţi cu plastic pur, roz, alb, roşu – au fost aduse ca să le vorbească românilor despre marile spaime, despre cunoaşterea ştiinţifică fără de capăt a morţii.

Motivul este că trupurile umane expuse şi conservate prin tehnica plastinaţiei nu au fost nerevendicate – aşa cum susţine varianta oficială a organizatorilor - ci că ar putea aparţine, de fapt, unor prizonieri chinezi executaţi şi torturaţi de regimul chinez.

Având în vedere situaţia drepturilor omului din China, există motive de îngrijorare. De-a lungul anilor, publicaţia The Epoch Times a dus o luptă continuă pentru stoparea traficului de organe provenite din China.

Conform raportului Kilgour-Matas, regimul chinez recoltează forţat organe de la prizonieri. Practica este larg răspândită şi secretă. Victimele sunt prizonieri politici aflaţi în viaţă, majoritatea practicanţi Falun Gong. Profiturile obţinute de către regimul chinez de pe urma acestei industrii ilegale sunt uriaşe.

***

Profesor de desen, inginer proiectant, jurnalist în democraţie, senior editor, Constantin Iftime s-a născut la 15 iulie 1957, în satul Zlatunoaia, comuna Lunca, judeţul Botoşani, unde urmează cursurile gimnaziale. Cursurile liceale le-a urmat în Iaşi, la Liceul "C.Negruzzi" şi în Botoşani, la Liceul "Mihai Eminescu", după cum relevă ştiri.botoşani.ro.

Urmează apoi - între 1978 şi 1983 - cursurile Institutului Politehnic Iaşi, Facultatea de Mecanică a TCM, iar imediat după finalizarea studiilor universitare, Constantin Iftime se întoarce la Botoşani, unde primeşte un post de profesor de desen tehnic la Liceul "Mihai Eminescu".

După un an, obţine o catedră la Liceul Teoretic din Ştefăneşti, unde activează până în anul 1986, când se întoarce în Botoşani şi lucrează ca inginer proiectant la Electrocontact, unde "îl prinde" Revoluţia.

Ca inginer, deţine brevete pentru două invenţii.

Încă din perioada de liceu, publică poezie şi proză, pentru care câştigă premii la concursuri naţionale de literatură.

După 1989, a activat doar în presă, în diverse funcţii, inclusiv în cea de redactor şef, la mai multe cotidiane centrale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor