Ciolacu: Toţi vinovaţii în cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare

Marcel Ciolacu (Captură video)
Andrei Pricopie
08.08.2024

Premierul Marcel Ciolacu a susţinut joi, la debutul şedinţei de guvern, că dacă procurorii vor descoperi probleme în efectuarea controalelor administrative şi medicale la spitalul "Sfântul Pantelimon" nu va ezita să ceară demisii "de sus până jos".

"Categoric, toţi vinovaţii în cazul de la spitalul Sfântul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Acuzaţia de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată.

Am văzut că Ministerul Sănătăţii a colaborat cu Parchetul la această anchetă din prima zi. Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative şi medicale, nu voi ezita să cer demisii de sus până jos la Minister, spital şi Colegiul Medicilor.

Până atunci însă, le solicit politicienilor, deoarece suntem în campanie electorală, care vor să folosească această dramă în scop electoral să caute alte subiecte. Şi, slavă Domnului, sunt subiecte importante care nu pot fi ascunse!", a declarat Marcel Ciolacu.

Reamintim că dosarul morţilor suspecte (17 la număr) de la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sfântul Pantelimon" din Bucureşti a luat amploare cu o zi în urmă, după ce trei cadre medicale au fost reţinute. Este vorba de două doctoriţe acuzate de omor calificat cu premeditare şi de o asistentă acuzată de mărturie mincinoasă.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti susţin că au dovezi că doctorii respectivi l-au omorât efectiv pe un bărbat de 54 de ani după ce i-au scăzut considerabil doza de noradrenalină care îl ţinea în viaţă. Detalii aici.

De cealaltă parte, Florina Pompilian, şefa secţiei de ATI, crede că "în proporţie de 99,99 la sută" colegele sale sunt nevinovate.

La rândul său, preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă (SRATI), Şerban Bubenek, a afirmat că există explicaţii medicale pentru dozele de noradrenalină administrate pacientului de 54 de ani, despre care procurorii susţin că a fost ucis cu premeditare. În opinia lui, acuzaţiile procurorilor faţă de cele două doctoriţe reţinute nu se justifică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor