Vlad Gheorghe, apel către forţele de centru pro-europene: Să învingem extremiştii şi să oprim PSD-PNL

Vlad Gheorghe (Facebook - Vlad Gheorghe)
D.B.
09.09.2024

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a lansat, luni, un apel către toate forţele de centru pro-europene să se coalizeze şi să construiască o platformă comună pentru a opri PSD-PNL şi pentru a învinge extremiştii.

Într-o postare publicată pe pagina sa de Facebook, Gheorghe avertizează că nu mai este timp pentru "negocieri interminabile" şi anunţă că va avea discuţii pentru un parteneriat politic şi cu partidele SENS, URS.PDF, CURAJ, ACUM.

"Nu mai avem timp.

Dacă vrem să oprim PSD-PNL şi să învingem extremiştii, avem o singură şansă: să mergem mai departe împreună.

Fac apel la toate forţele de centru pro-europene pentru a construi rapid o platformă comună. Nu mai e timp pentru orgolii. Nu am pretenţii pentru mine sau pentru DREPT legat de locuri pe liste sau detalii doctrinare minore. Avem de învins PSD-PNL, nu de pierdut timp cu negocieri interminabile.

Am discutat deja cu mai multe forţe şi mă bucur că ni se alătură. Fac un apel în mod special la Partidul REPER şi liderii Dragoş Pîslaru şi Ramona Strugariu: avem nevoie de unitate. Puteţi asuma ce candidaturi doriţi, dar trebuie să luptăm împreună. Separat, pierdem. Nu doar noi, ci toţi centriştii pro-europeni din România. Împreună, câştigăm.

DREPT are energia şi mijloacele necesare pentru a apăra votul în secţii, REPER are mulţi oameni buni, profesionişti şi programe reale, la fel şi ceilalţi parteneri. În echipă, câştigăm. Noi trebuie să păzim voturile, nu credeţi în promisiuni deşarte ale partidelor vechi!

În ultimele zile am discutat şi cu alte forţe centriste şi pro-europene: Demos, independenţi precum Mihai Poliţeanu. Suntem gata să stăm împreună. Urmează discuţii cu Sens, URS.PDF, Curaj, ACUM.

Împreună apărăm democraţia şi ducem ideile centriste în Parlamentul României. Trebuie doar energie şi curaj", a fost mesajul lui Vlad Gheorghe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor