"Ne-a violat şi ne-a strangulat" - Noi acuzaţii grave la adresa fraţilor Tate. BBC publică un material şocant

Fratii Tate (X)
Andrei Pricopie
09.09.2024

Două femei, care spun că au fost violate şi strangulate de controversatul influencer de pe reţelele sociale Andrew Tate, au vorbit cu BBC despre experienţele lor.

O altă femeie a acuzat, pentru prima dată, că a fost violată de fratele mai mic al lui Andrew Tate, Tristan - tot influencer cu milioane de urmăritori.

Fraţii Tate, în vârstă de 37 şi 36 de ani, se confruntă în prezent cu acuzaţii în România de trafic de persoane şi formarea unui grup organizat pentru exploatarea sexuală a femeilor. Andrew Tate este, de asemenea, acuzat de viol. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, cei doi bărbaţi ar putea fi puşi în spatele gratiilor pentru mai mult de 10 ani. Cei doi fraţi neagă cu tărie acuzaţiile care le sunt aduse.

Andrew Tate se află în prezent sub arest la domiciliu în România. Pe lângă acuzaţiile cu care se confruntă deja, procurorii iau în considerare noi acuzaţii împotriva sa, inclusiv raport sexual cu un minor şi traficarea de persoane minore. Amândoi fraţii sunt, de asemenea, investigaţi pentru traficarea altor 34 de femei.

Noi acuzaţii grave la adresa fraţilor Tate

Acum, două femei britanice - care nu sunt implicate în dosarul de la noi din ţară - au ieşit public cu noi acuzaţii de viol şi violenţă sexuală. Presupusele fapte ar fi fost comise cu cel puţin 10 ani în urmă, în perioada în care Andrew Tate locuia în Luton. O altă femeie britanică a adus o nouă acuzaţie de viol împotriva lui Tristan Tate, spunând că el i-a pus mâinile în jurul gâtului în timp ce o viola.

Anna (nume fictiv) a declarat pentru jurnaliştii BBC că a ieşit cu Andrew Tate în Luton în 2013. După câteva întâlniri, spune că s-a întors la el acasă.

"A început să mă sărute... şi s-a uitat la tavan şi a spus: 'Mă gândesc dacă ar trebui să te violez sau nu'. Dintr-o dată, m-a prins de gât, m-a trântit pe spate pe pat, strangulându-mă extrem de tare". Anna spune că apoi a fost violată.

Ea spune că, după atac, Andrew Tate i-a trimis mesaje text şi vocale tulburătoare despre viol şi violenţă sexuală. "Sunt eu o persoană rea? Pentru că, cu cât mai mult nu-ţi plăcea, cu atât mai mult mă bucuram", a spus el într-un mesaj vocal.

Într-un mesaj text a scris: "Îmi place să te violez." Anna spune că el a încercat, de asemenea, să facă să pară o glumă episodul de strangulare: "Eşti, serios, atât de ofensată că te-am strangulat puţin?"

Când BBC l-a întrebat despre mesaje, Andrew Tate a refuzat să comenteze.

În 2014, Anna a spus Poliţiei din Bedfordshire despre presupusul atac. Alte două femei au făcut acuzaţii similare, iar o anchetă a poliţiei a început. În 2019, un dosar a fost trimis către Serviciul de Procuratură al Coroanei, dar s-a decis că nu erau suficiente dovezi pentru a aduce oficial acuzaţii.

O altă femeie, pe care o numim Sienna, descrie o poveste similară. Ea spune că l-a cunoscut pentru prima dată pe Andrew Tate în urmă cu un deceniu în Luton: "Ne-am înţeles foarte bine şi am băut câteva pahare."

Spune că au avut ceea ce ea descrie ca "o aventură standard de o noapte."

Câteva luni mai târziu, Sienna spune că l-a întâlnit din nou pe Tate. Ea susţine că, de data aceasta, el a atacat-o. "Am mers în dormitorul meu... şi am început să facem sex. Atunci şi-a pus mâinile în jurul gâtului meu", a relatat femeia.

Sienna spune că s-a zbătut încercând să respire, apoi şi-a pierdut cunoştinţa. Când s-a trezit, spune că el încă făcea sex cu ea.

"Eram absolut îngrozită. Îmi amintesc doar că gâfâiam după aer... A fost un viol", a povestit ea.

Dimineaţa, spune că avea un vas de sânge spart la nivelul unui ochi. "Albul ochiului meu era complet roşu - aparent, este destul de comun în cazurile de abuz domestic în care a avut loc strangularea."

Un prieten al Siennei a confirmat pentru BBC că ea i-a povestit despre incident la vremea respectivă. De asemenea, spune că a văzut ochiul ei injectat.

Sienna nu a mers la poliţie şi spune că regretă acest lucru.

BBC Panorama ştie despre un total de cinci femei din Regatul Unit care afirmă că au fost strangulate de Andrew Tate în timpul actului sexual. Când BBC l-a intervievat în iunie anul trecut, el a negat că ar fi strangulat vreodată sau că ar fi avut relaţii sexuale cu o femeie fără consimţământul ei. "Ştiu că nu am rănit pe nimeni. Nu este în natura mea să rănesc oamenii", a declarat influencerul.

În a doua jumătate a ultimului deceniu, Andrew Tate a început să-şi câştige faimă online. Videoclipurile sale pe YouTube şi TikTok şi postările pe Twitter i-au adus milioane de urmăritori. El predica un mesaj destinat băieţilor şi tinerilor că femeile ar trebui să fie dominate.

Într-un videoclip, el a spus că femeile sunt "intrinsec leneşe" şi a adăugat: "Nu există nicio modalitate să fii ancorat în realitate şi să nu fii sexist."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor