Lasconi, atacată de PSD-PNL. "Se poate aşa ceva? Parchetul European are suspiciuni asupra zeiţei primarilor din România"

Elena Lasconi (Facebook)
Andrei Pricopie
09.09.2024

Dezbatere aprinsă la postul B1 TV: Jurnalistul Radu Buzăianu a discutat cu invitaţii săi despre ancheta desfăşurată de Parchetul European (EPPO) condus de Laura Codruţa Kovesi privind fraudarea de către companii private a unor fonduri europene în cadrul unui proiect coordonat de către Primăria Câmpulung, unde edil este Elena Lasconi.

Social-democratul Laurenţiu Gîdei, alături de liberalul Daniel Buda au fost la "cuţite" cu userista Simona Spătaru pe această temă.

Redăm mai jos schimbul de replici din platoul TV:

Simona Spătaru (USR): Este important să revin cu această informaţie. Până la acest moment, nu au fost solicitate informaţii referitoare la acest proiect şi la această cercetare nici de la Primăria Câmpulung, nici de la Lasconi. Să fie clar asta.

Jurnalist: E o precizare importantă.

Laurenţiu Gîdei (PSD): Mă surprinde la dumneavoastră în studio o ceartă între dreapta asta unită, reunificată, amestecată şi aşa mai departe. Domnule, se poate aşa ceva? Dreapta ce îşi doreşte? Deci să văd aşa o ceartă pe partea dreaptă, mie mi se pare absurd. Mai ales că domnul Buda şi-a permis să ridice nişte suspiciuni pe care nu domnia sa le formulează, ci Parchetul European asupra "zeiţei primarilor" din România.

Haideţi, domnule, să fim serioşi şi să spunem că doamna în niciun caz nu are nicio vină. Mai mult decât atât, prin profesionalismul celui pe care l-au angajat la Parlament (referire la soţul Elenei Lasconi - n.r.), sunt convins că este ferită de toate relele legislative şi juridice. Pentru că un om foarte bine pregătit, un avocat, un jurist foarte bine pregătit, pentru că aşa sunt cei de la USR foarte bine pregătiţi, bineînţeles, câştigă foarte mult în mediul privat, în cel concurenţial şi se angajează pe o sinecură, ce să vezi, la Parlamentul României.

Jurnalist: Dar la ce vă referiţi? Aţi deschis un subiect nou.

Laurenţiu Gîdei: Spuneam că, în contextul discuţiilor şi scandalului pe care l-aţi avut în platou vizavi de Parchetul European şi doamna Lasconi, eu am spus că doamna se simte foarte sigură şi apărată, mai ales că soţul ei, ştiu că e angajat la Parlamentul României, şi tocmai având cunoştinţe juridice o poate apăra fără niciun fel de probleme. Despre asta este vorba.

Jurnalist: Asta e situaţia. E un punct important de discuţie, domnule Buda, şi anume acela în care există disensiuni continue pe partea dreaptă. Sigur că e cumva legitim, pentru că dvs. sunteţi aliat cu PSD-ul şi contra-candidat şi cu USR-ul, mai ales că vă bateţi pe acelaşi public, cumva să zicem de dreapta, dacă vreţi să-l numim aşa, dar anti-PSD mai degrabă, ca să fim mai precişi un pic în exemplificare. Şi atunci, e normal să vă luptaţi şi cu USR-ul, doar că după aia veţi sfârşi din nou cu PSD-ul, domnule Buda, în ritmul acesta.

Daniel Buda (PNL): Ideea este în felul următor. Noi nu ne luptăm cu USR-ul. Noi spunem nişte lucruri care se întâmplă în spaţiul public. Acestea sunt realităţile. Sunt chestiuni sau acţiuni ale unor instituţii ale statului, ale Uniunii Europene şi punct. Până aici, astăzi, nu mai avem discuţii legate de toate aceste aspecte. Acum aflu şi eu ce spune domnul Gîdei legat de soţul doamnei Lasconi. Iertaţi-mi ignoranţa, nu ştiu că soţul doamnei Lasconi este cumva angajat avocat în Parlamentul României. Mi se pare aşa o chestiune... Dacă vorbim de mediul privat la Parlamentul României... Dar poate o fi aşa, nu ştiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor