China sancţionează peste zece companii americane implicate în industria militară a SUA

Wang Wenbin - purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe (Youtube - captură ecran)
Redacţia
23.05.2024

Supărat pentru faptul că SUA a impus sancţiuni companiilor chineze şi continuă să ofere sprijin Taiwanului, Beijingul a anunţat miercuri că a luat măsuri împotriva a 12 companii implicate în complexul militar-industrial american şi a directorilor de rang înalt ai acestora, transmite Reuters.

Potrivit Ministerului chinez de Externe, printre companiile americane sancţionate de China se numără unităţi ale Lockheed Martin, Raytheon şi General Dynamics.

Măsurile, care includ îngheţarea activelor din China şi interzicerea intrării în ţară a directorilor executivi ai companiilor în cauză, au intrat în vigoare începând de miercuri, a adăugat acesta.

Guvernul comunist de la Beijing a justificat acţiunea spunând că aceasta este o urmare a faptului că SUA "a impus fără discernământ sancţiuni unilaterale ilegale asupra mai multor entităţi chineze pe baza unor aşa-numiţi factori legaţi de Rusia", după cum a precizat ministerul într-o declaraţie.

China a acuzat SUA că "a ignorat poziţia sa obiectivă şi imparţială în criza ucraineană" şi, în schimb, "s-a angajat în intimidare unilaterală şi coerciţie economică".

Ministerul a declarat că SUA a continuat, de asemenea, să vândă arme Taiwanului, ceea ce "încalcă grav" principiul "o singură Chină" şi comunicatele comune dintre cele două ţări şi "subminează grav" suveranitatea şi integritatea teritorială a Chinei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor