Liderul unui partid de opoziţie din Germania cere expulzarea refugiaţilor ucraineni care nu au loc de muncă

Refugiaţi ucraineni (Captură ecran)
Redacţia
24.06.2024

Preşedintele partidului bavarez de opoziţie Uniunea Socială Creştină (CSU) din Bundestag, Alexander Dobrindt, a cerut expulzarea din Germania a refugiaţilor ucraineni şomeri.

Dobrindt consideră că dacă refugiaţii ucraineni nu îşi găsesc un loc de muncă ar trebui expulzaţi din Germania.

Într-un interviu acordat tabloidului german Bild, citat de ZDF şi preluat de European Pravda, liderul CSU a declarat:

"După mai bine de doi ani de la izbucnirea războiului, acum ar trebui aplicat principiul: obţineţi un loc de muncă în Germania sau întoarceţi-vă în zonele sigure din vestul Ucrainei".

Politicianul din opoziţie a criticat, de asemenea, faptul că prea mulţi oameni din Germania primesc asistenţă socială pe seama banilor contribuabililor.

"Avem nevoie de angajamente de cooperare mai puternice pentru solicitanţii de azil atunci când vine vorba de angajare. Ar trebui să existe o ofertă de locuri de muncă, iar acest lucru ar trebui să facă parte din serviciul de integrare", a spus Dobrindt.

Cererea sa a fost aspru criticată de reprezentanţii coaliţiei guvernamentale. Dirk Wiese, vicelider al fracţiunii parlamentare a social-democraţilor cancelarului Scholz, a declarat că CSU ar trebui să se ruşineze de astfel de cereri şi "să înlăture odată pentru totdeauna litera 'C' din numele său, care înseamnă 'creştin'".

"Putin continuă să bombardeze obiective din Ucraina. Acum Dobrindt vrea să trimită înapoi femei şi copii care poate că şi-au pierdut deja părinţii pe front", a spus el.

Între timp, Omid Nouripour, liderul Partidului Verzilor, care face de asemenea parte din coaliţia guvernamentală, a criticat şi el propunerea lui Dobrindt.

"Insinuările potrivit cărora ucrainenii vin la noi pentru asistenţă socială nu recunosc oroarea războiului lui Putin", a spus el.

Anterior, s-a raportat că programul Jobturbo pentru integrarea accelerată a ucrainenilor pe piaţa muncii din Germania a reuşit să atragă aproximativ 33.000 de persoane, de şase ori mai puţin decât se aştepta guvernul german.

Ministrul german al Muncii şi Problemelor Sociale, Hubertus Heil, a făcut apel la angajatori să angajeze refugiaţi ucraineni care nu stăpânesc încă limba germană la un nivel corespunzător, dar au cunoştinţe de bază ale acesteia.

Cu o zi înainte, o serie de politicieni din Germania au cerut anularea indemnizaţiilor standard de şomaj pentru refugiaţii ucraineni din ţară, aşa-numiţii "bani pentru cetăţeni" (Bürgergeld).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor