Camera Reprezentanţilor adoptă o măsură privind înregistrarea automată a bărbaţilor cu vârsta de încorporare

Soldaţi în armata americană (Facebook - U.S. Army)
Redacţia
17.06.2024

Camera Reprezentanţilor a aprobat vineri proiectul său de lege privind politica anuală de apărare, ceea ce a permis efectiv ca Legea de Reglementare a Apărării Naţionale(NDAA) în cuantum de 883,7 miliarde de dolari să avanseze, cu un vot de 217 la 199 care a fost în mare parte acordat pe linie de partid. Doar trei republicani s-au opus.

O serie de amendamente "controversate" fac parte din ea, pregătind o nouă luptă cu democraţii pe măsură ce avansează, inclusiv în legătură cu o propunere care împuterniceşte Garda Naţională să ia măsuri de reprimare la frontiera sudică.

Dar printre cele mai interesante aspecte ale proiectului de lege pentru anul fiscal 2025 se numără un amendament la NDAA care prevede înregistrarea automată a tuturor bărbaţilor rezidenţi în SUA de sex masculin aflaţi în vârstă de încorporare în Sistemul de Servicii Selective.

Sistemul de Servicii Selective (SSS) este o agenţie independentă a guvernului Statelor Unite care menţine o bază de date cu cetăţeni americani de sex masculin înregistraţi şi alţi rezidenţi din SUA care pot fi supuşi conscripţiei militare.

Acest lucru înseamnă că toţi bărbaţii apţi de muncă din ţară cu vârsta cuprinsă între 18 şi 26 de ani ar putea fi înrolaţi în scenariul unei viitoare declaraţii de război din partea Congresului. Selecţia s-ar face pe baza informaţiilor din bazele de date federale.

Deşi există un program de Serviciu Selectiv în vigoare de zeci de ani, acesta a fost mult timp înainte doar voluntar, dar acest nou amendament va face ca înregistrarea să fie automată. Sistemul doar "voluntar" a fost în vigoare din 1980 - dar criticii au spus că lăsarea la latitudinea tinerilor de a decide singuri dacă să se înregistreze sau nu a dus la un sistem slab şi ineficient, cu un număr insuficient de persoane.

Potrivit People's World, propunerea de înregistrare automată a recruţilor a fost iniţiată de SSS ca parte a cererii sale anuale de buget către Congres, introdusă de reprezentantul democrat Chrissy Houlahan, susţinută "din toată inima" de preşedintele Comisiei pentru servicii armate a Camerei Reprezentanţilor (HASC), republicanul Mike Rogers, şi aprobată prin votul nominal al întregului comitet fără opoziţie sesizabilă. Textul în engleză al propunerii dnei Houlahan poate fi citit aici. Comunicatul de presă al biroului său privind propunerea poate fi citit aici.

Reprezentanta Houlahan a fost unul dintre principalii susţinători ai propunerilor din anii precedenţi de extindere a înregistrării la recrutare atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. Cea mai recentă propunere a sa de înregistrare automată doar a bărbaţilor pentru un proiect militar indică faptul că ea este mai profund angajată în favoarea militarizării decât a unui pretins feminism.

Potrivit Zero Hedge, în ultima vreme, numărul de documente şi rapoarte militare care solicită restabilirea unui sistem de recrutare mai robust a crescut, în special în legătură cu războiul actual dintre Rusia şi Ucraina.

De exemplu, anul trecut, revista academică a Colegiului de Război al Armatei SUA a inclus un eseu extrem de tulburător despre ce lecţii ar trebui să tragă armata americană din războiul continuu din Ucraina.

De departe cea mai îngrijorătoare şi cea mai relevantă secţiune a acelui eseu al Colegiului de Război pentru cetăţeanul american obişnuit este o subsecţiune intitulată "Pierderi, înlocuiri şi reconstrucţii", care afirmă direct că "cerinţele de trupe pentru operaţiuni de luptă pe scară largă ar putea foarte bine să necesite o reconceptualizare a forţei de voluntari din anii 1970 şi 1980 şi o trecere la conscripţia parţială".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor