Atac îndrăzneţ al Ucrainei: A trimis drone către Moscova şi vestul Rusiei

Soldaţi în Ucraina, lansând o dronă (Global Images Ukraine via Getty Images)
Redacţia
20.10.2024

Ucraina a lansat o serie de drone care au vizat Moscova şi vestul Rusiei, au declarat oficiali regionali duminică dimineaţă, adăugând că nu s-a raportat că ar exista persoane rănite sau pagube semnificative.

Unităţile de apărare antiaeriană ale Rusiei au distrus cel puţin o dronă care se îndrepta spre Moscova, a declarat primarul capitalei, Serghei Sobianin, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, relatează Reuters.

Potrivit informaţiilor preliminare, nu au existat pagube sau victime în zona unde au căzut resturi ale dronei în districtul Ramenski din regiunea Moscova.

Resturile dronelor au declanşat mai multe incendii de scurtă durată în regiunea Lipetsk din sud-vestul Rusiei, a declarat guvernatorul regiunii pe Telegram. Nu au fost înregistraţi răniţi, a adăugat el.

Guvernatorii regiunilor ruse Briansk şi Oriol au raportat că unităţile de apărare antiaeriană au distrus mai multe drone în acea zonă.

Kievul a declarat deseori în trecut că atacurile sale aeriene vizează infrastructuri esenţiale pentru eforturile de război ale Rusiei şi reprezintă un răspuns la atacurile aeriene continue ale Moscovei asupra Ucrainei.

Adesea, oficialii ruşi nu dezvăluie întreaga amploare a pagubelor provocate de atacurile dronelor, în special asupra infrastructurii militare, de transport sau energetice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor