"A fost o greşeală gravă" - Netanyahu, după presupusul atac cu dronă asupra locuinţei sale

Benjamin Netanyahu (Getty Images)
Redacţia
20.10.2024

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu este descurajat în ceea ce priveşte scopurile sale de război, după un presupus atac cu dronă asupra reşedinţei sale private, avertizând că "oricine încearcă să facă rău cetăţenilor Israelului va plăti un preţ greu".

"Încercarea Hezbollah, aliat al Iranului, de a mă asasina pe mine şi pe soţia mea astăzi a fost o greşeală gravă", a scris el într-o postare pe X, potrivit BBC.

Biroul său a declarat anterior că, sâmbătă dimineaţa, o dronă a fost "lansată spre" reşedinţa sa din oraşul de coastă nordic Caesarea.

Netanyahu şi soţia sa nu erau acasă în acel moment şi nimeni nu a fost rănit.

Iranul afirmă că Hezbollah se află în spatele presupusului atac, a raportat agenţia de ştiri de stat iraniană IRNA.

Misiunea Iranului la ONU a fost citată declarând: "Acţiunea în cauză a fost desfăşurată de grupul libanez Hezbollah".

Hezbollah - care este finanţat şi echipat de Iran - nu a comentat rapoartele.

Atacul raportat a avut loc în timp ce Israelul se pregăteşte să răspundă la atacul masiv cu rachete balistice al Iranului de la 1 octombrie. Ministrul israelian al Apărării a afirmat că răspunsul ţării sale va fi "mortal, precis şi surprinzător".

Armata israeliană a declarat că trei drone au fost lansate din Liban, iar una a lovit o clădire din Caesarea.

Aceştia nu au confirmat dacă respectiva clădire făcea parte din reşedinţa prim-ministrului şi nici amploarea pagubelor.

Publicaţia americană Axios a raportat că drona a lovit reşedinţa şi a fost lansată de Hezbollah.

Sâmbătă, la ora locală 08:19 (06:19 BST), Forţele de Apărare ale Israelului (IDF) au declarat: "În ultima oră, trei vehicule aeriene fără pilot au pătruns în ţară din Liban. Două dintre aeronave au fost interceptate. O altă aeronavă a lovit o clădire în Caesarea, fără a exista răniţi".

Premierul israelian foloseşte două case private, în Caesarea şi Ierusalim, şi petrece timp şi la Beit Aghion, reşedinţa sa oficială din Ierusalim, care este în prezent în curs de renovare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor