Atac fără precedent: Hezbollah lansează o rachetă balistică spre Tel Aviv, vizând sediul Mossad

Tensiunile dintre Israel şi Hezbollah cresc vertiginos (Getty Images)
Redacţia
25.09.2024

Gruparea teroristă Hezbollah susţinută de Iran a anunţat că a tras miercuri dimineaţă o rachetă balistică spre Tel Aviv, vizând sediul agenţiei israeliene de spionaj Mossad, informează The Telegraph.

Hezbollah consideră Mossadul ca fiind responsabil de asasinarea liderilor grupării şi de aruncarea în aer a pagerelor şi walkie-talkie-urilor folosite de aceştia.

Potrivit sursei citate, este pentru prima dată când Hezbollah revendică o lovitură în lupta sa cu Israelul din ultimul an.

Armata israeliană a declarat că a fost „prima dată” când o rachetă trasă de Hezbollah a ajuns în zona Tel Aviv înainte de a fi interceptată de apărarea sa aeriană. Israelul nu a raportat niciun rănit în urma atacului.

Rachetele balistice sunt proiectile ghidate cu rază lungă de acţiune, care zboară la viteze hipersonice şi sunt greu de interceptat. Presupusa utilizare de către Hezbollah a unei astfel de arme asupra unei ţinte aflate în apropierea celui de-al doilea oraş ca mărime al Israelului marchează o escaladare semnificativă a conflictului.

Între timp, avioanele de război israeliene au bombardat satele libaneze din sudul Libanului pentru a treia zi în cadrul „Operaţiunii Săgeţile Nordului”, care, potrivit oficialilor libanezi, a ucis cel puţin 569 de persoane şi a forţat sute de mii de oameni să îşi părăsească locuinţele.

Un milion de israelieni au primit ordin să se ascundă în adăposturi antiatomice marţi, în timp ce Hezbollah şi-a intensificat tirul de rachete spre nordul Israelului, după uciderea comandantului său de rachete, Ibrahim Qubaisi, într-un atac ţintit asupra Beirutului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor