Zelenski şi Scholz s-au întâlnit la New York pentru a discuta despre al doilea summit pentru pace

Olaf Scholz (st) şi Volodimir Zelenski (Getty Images)
Redacţia
24.09.2024

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cancelarul german Olaf Scholz s-au întâlnit la New York pentru a discuta despre pregătirile celui de-al doilea Summit global pentru pace, care ar trebui să aibă loc în cursul acestui an, potrivit The New Voice of Ukraine.

„Am vorbit despre cum să ne apropiem de o pace dreaptă”, a declarat Zelenski în discursul său de seară din 23 septembrie.

Liderul ucrainean a adăugat că "principalul lucru este să menţinem unitatea".

"Formula noastră de pace este concepută tocmai în acest scop şi am avut un prim summit al păcii de succes. Ne pregătim acum pentru cel de-al doilea. Aceasta este o platformă reală pentru a asigura restabilirea deplină a securităţii pentru Ucraina şi întreaga Europa”, a afirmat Zelenski.

De asemenea, el i-a mulţumit lui Scholz pentru sprijinul continuu pe care Germania l-a dat Ucrainei de la invazia rusă din 2022.

Potrivit unui alt comunicat al Biroului preşedintelui, Zelenski a menţionat că Ucraina nu va sprijini nicio iniţiativă de pace alternativă care ar putea diviza unitatea comunităţii internaţionale.

Înainte de întâlnirea cu Zelenski, Scholz a declarat că Berlinul nu va ridica restricţiile privind utilizarea de către Kiev a armelor fabricate în Germania pentru a lovi în interiorul teritoriului rus.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor