Peste 700 de oficiali din "securitatea naţională" a SUA se coalizează pentru a o susţine pe Kamala Harris în cursa prezidenţială

Kamala Harris (Anna Moneymaker/Getty Images *)
Redacţia
23.09.2024

Nu este o surpriză pentru nimeni faptul că 741 de „oficiali de rang înalt din domeniul securităţii naţionale” au susţinut candidatura Kamalei Harris la Casa Albă - unii dintre ei sugerând că fostul preşedinte Trump are o „tendinţă autoritară înfricoşătoare”, informează Zero Hedge.

„Vicepreşedinta Harris are toate calităţile de lider necesare pentru a fi un comandant suprem puternic. Este pregătită. Este strategică. Înţelege toate faţetele unei probleme. Am văzut toate acestea în timpul dezbaterii”, a declarat contraamiralul Michael Smith pentru The Hill.

„Aşa cum am văzut timp de aproape un deceniu, fostul preşedinte Trump nu are niciuna dintre aceste calităţi şi are o tendinţă autoritară înfricoşătoare”, a continuat Smith.

Susţinătorii din cadrul "statului paralel" din SUA se alătură altor personalităţi precum Dick Cheney şi, mai recent, unui sindicat afiliat IRS [Internal Revenue Service (IRS) - agenţia guvernamentală din Statele Unite responsabilă de colectarea taxelor şi aplicarea legilor fiscale federale - n.n.], în sprijinul lor pentru vicepreşedinte. Ei sunt, de asemenea, în aliniere cu Iranul – care a oferit la un moment dat material „furat, nepublic” despre Trump campaniei Biden-Harris. Preşedintele rus Vladimir Putin a glumit recent că şi el şi-a exprimat sprijinul pentru ea.

„Nu suntem de acord în toate privinţele, dar aderăm cu toţii la două principii fundamentale. În primul rând, credem că securitatea naţională a Americii necesită un comandant suprem serios şi capabil. În al doilea rând, credem că democraţia americană este nepreţuită”, se arată în scrisoarea oficialilor din domeniul securităţii naţionale.

„Fiecare generaţie are responsabilitatea de a o apăra. De aceea, noi, semnatarii, o susţinem cu mândrie pe Kamala Harris să fie următorul preşedinte al Statelor Unite”, continuă scrisoarea.

Semnatarii o laudă pe Harris pentru contrastul ei faţă de Trump, pe care îl numesc „impulsiv şi neinformat”, menţionând relaţiile sale cu Xi Jinping, Vladimir Putin şi Kim Jong-un.

„Sprijinul nostru pentru vicepreşedintele Harris este un sprijin pentru libertate şi un act de patriotism. Este un sprijin pentru idealurile democratice, pentru competenţă şi pentru optimismul neclintit în viitorul Americii”, se încheie scrisoarea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor