SpaceX, dată în judecată pentru despăgubiri enorme. Firma lui Elon Musk acuzată că ar fi încălcat ilegal un teren

Hangarele companiei SpaceX la Cape Canaveral, Florida (NASA)
Redacţia
23.09.2024

Cards Against Humanity a cumpărat un teren în Texas în 2017, ca parte a unei manevre menite să împiedice construirea în zonă a zidului de frontieră al preşedintelui de atunci, Donald Trump. Aceştia solicită despăgubiri de 15 milioane USD de la SpaceX, susţinând că societatea lui Elon Musk a încălcat şi a deteriorat un teren al său, informează Sky News.

Un proces intentat în Texas susţine că SpaceX a tratat un teren deţinut de Cards Against Humanity ca fiind practic al său cel puţin în ultimele şase luni.

Compania a achiziţionat un teren în Cameron County în 2017, ca parte a unei manevre pentru a-l împiedica pe preşedintele de atunci, Donald Trump, să construiască un zid de frontieră în zona dintre SUA şi Mexic.

Terenul a fost cumpărat după ce 150.000 de abonaţi au plătit 15 USD pentru campania Saves America a Cards Against Humanity.

Conform procesului, Cards Against Humanity - denumită CAH în documentele juridice - „a achiziţionat proprietatea cu unicul scop de a se asigura că va rămâne aşa”, adăugând: „Abuzul SpaceX asupra acestei proprietăţi nu numai că a distrus starea naturală a acesteia, dar a cauzat, de asemenea, un prejudiciu şi mai mare pentru CAH în urma daunelor aduse relaţiei CAH cu susţinătorii săi plătitori.”

Într-o declaraţie transmisă prin intermediul campaniei sale Saves America, Cards Against Humanity a afirmat că SpaceX „a distrus” terenul şi a susţinut că Musk „s-a gândit că îşi poate arunca mizeria peste tot terenul nostru superb fără să ne întrebe”.

Compania cu sediul în Chicago a susţinut apoi că „SpaceX ne-a dat un ultimatum de 12 ore pentru a accepta o ofertă de mai puţin de jumătate din valoarea terenului nostru” după ce au observat presupusa încălcare a proprietăţii lor. Ei au declarat că au refuzat oferta înainte de a depune plângere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor