Zelenski, mesaj către NATO: Este doar o chestiune de timp până când rachetele ruseşti vor cădea în ţările voastre

Volodimir Zelenski, preşedintele Ucrainei (Captură ecran)
Loredana Diacu
14.03.2022

Preşedintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat, duminică, faptul că este doar o chestiune de timp până când asaltul militar al Rusiei asupra Ucrainei se va extinde la membrii NATO, dacă alianţa nu instalează o zonă de interdicţie aeriană deasupra ţării sale.

"Anul trecut, i-am avertizat limpede pe liderii NATO că, dacă nu vor exista sancţiuni preventive dure împotriva Rusiei, aceasta va începe un război", a declarat Zelenski într-o alocuţiune video postată duminică pe pagina sa de Facebook.

El a adăugat: "Am avut dreptate ... acum repet din nou - dacă nu ne închideţi cerul, este doar o chestiune de timp până când rachetele ruseşti vor cădea pe teritoriul vostru. Pe teritoriul NATO. Pe casele cetăţenilor din ţările NATO".

Adresându-se ţărilor NATO, Zelenski a citat uciderea jurnalistului american Brent Renaud în Irpin, o suburbie a Kievului, duminică.

"Un jurnalist american a fost ucis astăzi în regiunea Kievului. Brent Renaud. Colegul său a fost rănit. A fost un atac deliberat al armatei ruse. Ei ştiau ce fac. Dar se pare că nu toată lumea din Occident ştie ce fac", a spus el.

Zelenski a mai afirmat că echipa sa continuă negocierile diplomatice cu Rusia, pentru a aranja o întâlnire între el şi preşedintele rus Vladimir Putin.

"Reprezentanţii delegaţiilor ţărilor noastre vorbesc în format video în fiecare zi. Delegaţia noastră are o sarcină clară - să facă totul pentru a asigura o întâlnire a preşedinţilor, întâlnire pe care sunt sigur că oamenii o aşteaptă", a declarat acesta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor