Vlad Voiculescu: O ştire pe care eu unul nu am văzut-o nicăieri pe la noi despre aderarea la Schengen

Vlad Voiculescu (Epoch Times România)
Loredana Diacu
25.10.2024

Europarlamentarul USR Vlad Voiculescu atrage atenţia că Magnus Brunner, comisarul pentru migraţie desemnat de Austria, a susţinut public în scris, într-un document publicat de Parlamentul European, că România şi Bulgaria îndeplinesc toate condiţiile pentru aderarea la Schengen şi că va susţine asta de acum încolo.

"O ştire pe care eu unul nu am văzut-o nicăieri pe la noi: Comisarul pentru migraţie desemnat de Austria (Magnus Brunner - actualul ministru de finanţe al Austriei), susţine public în scris, într-un document publicat de Parlamentul European că România şi Bulgaria îndeplinesc toate condiţiile pentru aderarea la Schengen şi mai mult: că va susţine asta de acum încolo.

În comentariu las ştirea de la televiziunea de stat din Austria care conţine şi parte din interviul pe care l-am acordat.

Ce spune comisarul desemnat: 'Dacă Bulgaria şi România continuă să îndeplinească toate condiţiile pentru a deveni membri cu drepturi depline ai spaţiului Schengen, Consiliul are responsabilitatea de a decide eliminarea controalelor la graniţele interne terestre', a declarat Brunner, răspunzând la o întrebare despre Schengen. În cazul în care acest lucru nu se va întâmpla înainte de preluarea mandatului noii Comisii Europene, el a promis că va susţine procesul 'cu aceeaşi intensitate ca şi predecesorii mei'. Brunner a subliniat că România şi Bulgaria 'au dreptul de a se bucura pe deplin de avantajele spaţiului Schengen.'

Poziţia duplicitară a ÖVP (partidul din grupul parlamentar european din care este parte şi partidului ostaşului Ciucă) nu a servit Europei, a izolat Austria şi nu i-a adus voturi nici măcar partidului condus de Karl Nehammer.

Rămâne de văzut dacă poziţia scrisă a lui Magnus Brunner se va traduce şi într-o schimbare de poziţie a partidului său şi a guvernului din care face parte… sau, la fel ca alţi politicieni, una spun la Bruxelles şi alta fac acasă.

Domnul Brunner putea avea de altfel o poziţie pe acest subiect şi în guvernul din care face parte. România este un partener economic important pentru Austria. Ca ministru de finanţe, sunt sigur că ştie asta.

Magnus Brunner este aşteptat la audierea din Parlamentul European pe 5 noiembrie, 18:30. Vom fi acolo şi îi vom testa convingerile", transmite Vlad Voiculescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor