An electoral. Ciolacu le promite pensionarilor militari "eliminarea inechităţilor"

Marcel Ciolacu şi-a depus candidatura la alegerile prezidenţial (Captura video)
Ana Ion
25.10.2024

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, vineri, că Guvernul susţine adoptarea în Parlament, într-un termen cât mai scurt, a unui proiect legislativ pentru eliminarea inechităţilor privind pensiile militare, respectiv propunerea legislativă pentru completarea Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Declaraţiile lui Ciolacu a fost făcute la finalul consultărilor pe care le-a avut cu reprezentanţii asociaţiilor rezerviştilor militari, pe fundalul unui protest de amploare al acestora în Piaţa Victoriei.

"Respectul faţă de militari înseamnă, pentru mine, în primul rând respectarea drepturilor. Susţin cu fermitate adoptarea proiectului prin care să fie eliminate inechităţile în aplicarea pensiilor militare într-un ritm accelerat: săptămâna viitoare va fi aprobat în Camera Deputaţilor, iar în două săptămâni va trece şi de Senat. Fac apel către toţi competitorii politici să nu mai folosească instituţiile statului în lupta electorală. Armata României, Poliţia Română şi toate celelalte instituţii din sistemul naţional de apărare nu trebuie amestecate în disputele politice", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Guvernul României a aprobat în şedinţa de Guvern de miercuri 23 octombrie 2024 punctul de vedere cu privire la această iniţiativă legislativă.

La întrevederea premierului Marcel Ciolacu au mai participat vicepremierul Marian Neacşu, ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona-Bucura Oprescu, ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, şeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor