Cum îl vede Bolojan pe Iohannis la final de mandat. Vorbeşte despre "uzură"

Ilie Bolojan
Andrei Popescu
25.10.2024

Ilie Bolojan, actualul şef al Consiliului Judeţean Bihor şi înscris la alegerile parlamentare, a declarat, miercuri seara, la Digi 24, că, în prezent, preşedintele Klaus Iohannis se află în situaţia de a fi afectat de o “uzură” de care nu poate scăpa nimeni şi este de părere că, din cauza unei “opacităţi de comunicare”, acesta nu va încheia cel de-al doilea mandat cu o cotă de încredere ridicată.

“Este cât se poate de clar, din punctul meu de vedere, că după ani de mandate, că sunt prezidenţiale, că sunt de primar, începe o uzură de care nu poate scăpa nimeni. Preşedintele Iohnnnis este în această situaţie şi, cel puţin al doilea mandat, din punct de vedere al percepţiei, datorită unei opacităţi, cred eu, de comunicare, a făcut ca să nu se finalizeze cu o cotă de încredere ridicată.

Dar o judecată asupra mandatului unui preşedinte sau unui guvern se face în timp şi sunt aspecte de formă, de percepţii şi aspecte de fond. Cu siguranţă că dacă ar fi explicat de ce face anumite lucruri, de ce nu se fac altele, dacă ar fi fost mai deschis în comunicare, cu siguranţă lucrurile ar fi arătat altfel”, a precizat Bolojan.

De asemenea, întrebat dacă s-a încheiat în PNL “epoca Iohannis”, Bolojan a afirmat:

“Din punctul meu de vedere, această, hai să spunem aliniere a PNL sau a oricărui partid la politicile pe care le promovează preşedintele pe care acel partid le susţine în funcţie se încheie la finalul mandatului. Trebuie să recunoaştem că, dacă facem o analiză a acestor peste 30 de ani, a existat întotdeauna o colaborare explicită sau implicită între preşedintele României şi partidul care l-a susţinut, o colaborare în limitele Constituţiei. În vremea mandatului. Şi e clar că acum această colaborare se apropie de sfârşit”.

Întrebat dacă Iohannis va continua să activeze pe scena politică, Bolojan a subliniat că nu este în măsură să dea un răspuns.

“Din punctul meu de vedere, gândiţi-vă că orice preşedinte al României, după un mandat sau două, acumulează o experienţă pe care o poate folosi pentru societate într-o formă sau alta. În ce formă o va folosi preşedintele Iohannis sau în ce formă o folosesc ceilalţi preşedinţi, sigur, funcţie fiecare de vârsta pe care o are, şi asta aleg dânşii”, a continuat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor