Vatmanii din Iaşi, puşi pe jar de un tânăr de 19 ani care şi-a lăsat maşina pe linia de tramvai. Cu ce scuză a venit la poliţişti

Tramvai în Iaşi (Facebook)
Andrei Popescu
16.10.2024

Un şofer din Iaşi în vârstă de 19 ani a reuşit să îi înfurie pe vatmanii din oraş după ce şi-a lăsat maşina chiar pe linia de tramvai şi a blocat, timp de aproximativ o oră, nu mai puţin de 10 tramvaie în Piaţa Unirii. Mulţi dintre călători au părăsit mijloacele de transport şi au plecat pe jos, spre casă.

Incidentul a avut loc luni seară, iar angajaţii CTP au cerut ajutorul poliţiştilor care, în final, l-au identificat pe proprietarul maşinii şi l-au sancţionat, relatează BZI.ro.

“A trebuit să aşteptăm o oră, blocaţi în Piaţa Unirii din cauza unui şofer care nu a gândit şi a lăsat maşina chiar pe linia de tramvai. Nu-mi venea să cred când am văzut, chiar aşa să parchezi, am crezut că s-a întâmplat ceva. Era trecut de oră 22:00, erau cam ultimele curse, oamenii voiau să ajungă acasă, ce să le spunem? Am sunat la Poliţia Locală pentru ajutor, a venit imediat un echipaj şi a trebuit să îl găsească pe şofer.

Fiind târziu, platforma nu avea cum să vină, aşa că am stat şi am aşteptat. Pe la ora 23:00 a venit şi şoferul, foarte relaxat, părea că este în pijamale. Râdea, nu avea nicio problemă şi a mers să discute cu poliţiştii. Oamenii erau extrem de furioşi pe el, unii călători au plecat pe jos, nu au mai aşteptat în tramvaie. Ne venea să îi spunem noi ceva, pentru că ne-a pus să aşteptăm atât. Ar trebui să suspende permisul pentru astfel de lucruri”, a spus unul dintre vatmani blocaţi.

Potrivit sursei citate, după ce l-au identificat pe proprietarul maşinii, poliţiştii l-au amendat cu 825 de lei şi sancţionat cu 3 puncte penalizare.

Tânărul a invocat o serie de scuze în faţa poliţiştilor pentru a scăpa de sancţiune, însă nu i-a convins. Mai exact, şoferul a spus că el credea că tramvaiele nu mai circulă după ora 22:00 şi este justificat să lase maşina parcată neregulamentar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor