Nicuşor Dan: Primăria Capitalei e subfinanţată. În 2023, noi am avut 3 miliarde, iar primăriile de sector 9 miliarde

Nicuşor Dan
Ana Ion
16.10.2024

Primarul general Nicuşor Dan a declarat, miercuri, că Primăria Capitalei este subfinanţată. Edilul a precizat că, în anul 2023, municipalitatea a avut un buget de 3 miliarde de lei, în timp ce primăriile de sector de 9 miliarde, aceasta în condiţiile în care marile lucrări de infrastructură, spitalele, iluminatul public sunt în subordinea Primăriei Generale.

„PMB e subfinanţată şi avem deficit de dezvoltare. Principala problemă a noastră e traficul şi evident este din cauza modului cum s-a construit. Şi atunci este logic ca autorizaţiile să se dea de o singură persoană, pentru a avea echilibru. (…)

Bugetul pe 2023: noi am avut 6 mld din care 3 am dat pe subvenţii, deci am rămas cu 3 miliarde şi primăriile de sector au avut 9 miliarde, în condiţiile în care noi avem marile proiecte de infrastructură, spitalele, iluminatul public”, a declarat Nicuşor Dan, citat de G4Media, referindu-se la cele două întrebări pe care le propune pentru referendum.

„Eu mă consider un om responsabil. (…) Am constatat că am nişte limitări foarte importante, unele pe bani, unele pe urbanism şi chiar din seara alegerilor am spus cu onestitate problemele cu care m-am confruntat şi că trebuie să tranşăm o dată pentru totodeauna această chestiune”, a subliniat primarul general.

Nicuşor Dan a mai precizat că în privinţa celor 20 de puncte pe care le-a propus candidaţilor la prezidenţiale, se va întâlni întâi cu cei 3 candidaţi de dreapta, pe care i-a şi contactat: Nicolae Ciucă, Ludovic Orban şi Elena Lasconi.

Reamintim că primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat marţi seara că vrea să organizeze un referendum în Bucureşti, pe data de 24 noiembrie, în vederea introducerii a două reguli noi importante.

Mai exact, bucureştenii vor fi întrebaţi dacă sunt de acord ca repartizarea între Primăria Municipiului Bucureşti şi Primăriile de Sector a impozitelor pe venit şi a taxelor şi impozitelor locale colectate de la bucureşteni să fie aprobată de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti şi dacă sunt de acord ca Primarul General să emită Autorizaţiile de Construire pe întreg teritoriul administrativ al oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor