Ucraina acuză Rusia de genocid după ce armata lui Putin a bombardat un spital de copii

Imagine a spitalului de copii din Mariupol, Ucraina, bombardat de armata rusă (Captură ecran)
D.B.
10.03.2022

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia de genocid, după ce oficialii ucraineni au anunţat că avioanele ruseşti au bombardat, miercuri, un spital pentru copii, îngropând pacienţii sub dărâmături, în ciuda unui acord de încetare a focului, care permitea populaţiei să părăsească oraşul asediat Mariupol, transmite Reuters.

Atacul, despre care autorităţile au spus că a rănit femei aflate în travaliu şi a îngropat copii sub dărâmături, este considerat, după cum a avertizat SUA, cel mai mare asalt asupra unui stat european din 1945 încoace.

Casa Albă a condamnat atentatul asupra spitalului ca fiind o "utilizare barbară a forţei militare pentru a ataca civili nevinovaţi".

Anterior, ruşii se angajaseră să oprească focurile de armă pentru ca cel puţin o parte dintre civilii prinşi în capcană să poată scăpa din oraşul portuar, unde sute de mii de oameni se adăpostesc, fără apă sau energie electrică, de mai bine de o săptămână. Ambele părţi s-au acuzat reciproc pentru eşecul evacuării.

"Ce fel de ţara este aceasta, Federaţia Rusă, care se teme de spitale, se teme de maternităţi şi le distruge?", a declarat Zelenski, într-un discurs televizat, miercuri seara, târziu.

Preşedintele ucrainean şi-a reiterat apelul către Occident de a înăspri sancţiunile împotriva Rusiei "pentru ca aceasta să se aşeze la masa negocierilor şi să pună capăt acestui război brutal". Bombardarea spitalului de copii, a spus el, este "dovada că are loc un genocid împotriva ucrainenilor".

Guvernatorul regiunii Doneţk a declarat că 17 persoane au fost rănite în atac.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a negat atacul asupra spitalului declarând: "Forţele ruseşti nu trag asupra ţintelor civile".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor