Trump spune că Joe Biden încearcă să îl „ţină în frâu” pe Netanyahu

Preşedintele SUA Joe Biden (st) şi premierul Israelului, Benjamin Netanyahu (Facebook - Benjamin Netanyahu)
Redacţia
19.10.2024

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, l-a acuzat pe preşedintele Joe Biden că nu l-a sprijinit în mod adecvat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu pe timp de război.

„Face o treabă bună. Biden încearcă să îl ţină în frâu [...] şi probabil că ar trebui să facă contrariul”, a declarat Trump, vineri, vorbind despre Netanyahu într-un dialog cu reporterii, potrivit DPA International .

Trump a spus că se bucură că Netanyahu „a decis să facă ceea ce trebuia să facă”, deşi nu a explicat exact ce vrea să spună prin asta.

În urma uciderii liderului Hamas, Yehya al-Sinwar, guvernul SUA, principalul aliat al Israelului, vede o şansă pentru o încetare a focului între Israel şi organizaţia militantă palestiniană Hamas şi face presiuni pentru negocieri.

Pentru Biden, navigarea în politica Orientului Mijlociu este o problemă politică delicată, alegerile prezidenţiale din SUA fiind la mai puţin de trei săptămâni distanţă. Pe de o parte, preşedintele democrat a cerut Israelului să protejeze civilii în conflict, dar, în acelaşi timp, sprijinul militar al SUA pentru Israel rămâne neschimbat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor