Trump revine la locul tentativei de asasinat din iulie cu un nou miting. Elon Musk şi-a anunţat participarea

Fostul preşedinte Donald Trump, victima unei tentative de asasinat la un miting electoral, 13 iulie 2024 (X - Donald Trump jr)
Zachary Stieber
05.10.2024

Elon Musk a declarat că va participa, sâmbătă, la mitingul pe care fostul preşedinte american Donald Trump îl va susţine în Butler, Pennsylvania, acolo unde, în luna iulie, a fost ţinta unei tentative de asasinat.

"Voi fi acolo pentru a-l susţine!", a scris Musk pe X.

Reamintim că, la scurt timp după tentativa de asasinat - în timpul căreia Thomas Crooks, ucis la faţa locului, a tras mai multe focuri de armă, unul rănindu-l pe Trump la ureche – Musk a distribuit imagini video cu Trump ridicându-se în picioare şi ţinând pumnul ridicat.

De asemenea, la acea vreme Musk şi-a declarat sprijinul pentru Trump: "Îl susţin pe deplin pe preşedintele Trump şi sper la recuperarea sa rapidă". "Ultima dată când America a avut un candidat atât de dur a fost Theodore Roosevelt", a scris el într-o postare ulterioară.

Iar joi, miliardarul american, care este şi CEO al companiilor Tesla şi SpaceX, a declarat într-o altă postare că susţinerea lui Trump în cursa prezidenţială a devenit "esenţială pentru salvarea Americii!"

De altfel, postările lui Musk pe reţelele de socializare îi susţin frecvent pe Trump şi pe republicani, denigrându-i în acelaşi timp pe vicepreşedintele Kamala Harris şi pe membrii Partidului Democrat.

Trump a salutat sprijinul manifestat de Musk după tentativa de asasinat şi a declarat într-un discurs în septembrie că, dacă va fi ales preşedinte, va crea, la sfatul lui Musk, o comisie pentru eficienţa guvernului însărcinată cu îmbunătăţirea operaţiunilor guvernamentale.

Protocoalele de securitate pentru mitingul de sâmbătă din Butler nu au fost dezvăluite, dar Serviciul Secret al SUA susţine că este pregătit.

Un purtător de cuvânt al Serviciului Secret a declarat pentru The Epoch Times într-un e-mail că agenţia a făcut, de la tentativa de asasinat, "schimbări şi îmbunătăţiri cuprinzătoare ale capacităţilor noastre de comunicare, resurse şi operaţiuni de protecţie", adăugând că fostul preşedinte beneficiază de o protecţie sporită.

Anterior, agenţia a declarat că, în urma tentativei de asasinat a lui Crooks şi a unei alte tentative aparente a unui bărbat la un teren de golf din Florida, Trump beneficiază de acelaşi nivel de protecţie ca preşedintele Joe Biden şi vicepreşedintele Harris.

"În ceea ce priveşte evenimentul din 5 octombrie din Butler, PA, suntem în strânsă coordonare cu Poliţia de Stat din Pennsylvania, precum şi cu forţele de ordine locale din Butler şi din împrejurimi. De asemenea, valorificăm alte resurse federale de securitate pentru a extinde personalul şi tehnologia", a declarat purtătorul de cuvânt.

"Pentru a menţine integritatea operaţiunilor noastre de protecţie, nu putem intra în detalii cu privire la consolidarea securităţii. Locuitorii din zonă trebuie să se aştepte la întârzieri în trafic şi la o prezenţă sporită a forţelor de ordine de stat, locale şi federale, ca parte a eforturilor noastre de a asigura un eveniment sigur şi securizat".

Trump a declarat săptămâna aceasta pentru Newsnation că este "întotdeauna îngrijorat" de siguranţă la mitinguri şi că "trebuie să avem o securitate mai bună".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor