Surse din echipa lui Zelenski afirmă că acesta s-a "săturat" de premierul Ucrainei şi ar vrea să îl demită

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal (Youtube - captură ecran)
Redacţia
04.07.2024

Surse Ukrainska Pravda apropiate preşedintelui Volodimir Zelenski au dezvăluit că acesta este "obosit" de prim-ministrul Denîs Şmîhal şi este posibil să îl demită, au declarat surse din echipa lui Zelenski, citate de Ukrainska Pravda.

"Preşedintele este obosit de Şmîhal; acest lucru este evident din atitudinea sa la întâlniri. Nici măcar nu prea îl mai ascultă. Este mai mult o chestiune emoţională decât o eroare de calcul. [...] Zelenski doreşte constant soluţii şi sugestii creative şi, cu toate că Şmîhal a evoluat în ultimii ani, nu se poate schimba complet", a declarat una dintre surse.

O altă sursă importantă din UP a declarat că aceasta a fost "a doua încercare de a-l demite pe Şmîhal în ultimele două luni".

Potrivit surselor, Şmîhal ar putea fi înlocuit de Iulia Sviridenko, prim-vicepremier şi ministru al Economiei.

Un alt posibil candidat este Oleksii Cernişov, fost ministru al dezvoltării regionale şi CEO al Naftogaz, cea mai mare companie naţională de petrol şi gaze din Ucraina.

Cu toate acestea, există îndoieli cu privire la candidatura sa, mai ales după ancheta Biroului Procurorului General privind legătura lui Cernişov cu Semen Krivonos, director al Biroului Naţional Anticorupţie al Ucrainei (NABU).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor