Călătoria lui Orban la Moscova a fost anunţată în prealabil la NATO, spune Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg (st), şi premierul ungar Viktor Orban, după conferinţa de presă comună din biroul prim-ministrului de la Budapesta, 12 iunie 2024 (Getty Images)
Redacţia
06.07.2024

NATO a fost informată în avans cu privire la călătoria premierului ungar Viktor Orban la Moscova pentru discuţii cu preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat vineri şeful NATO, Jens Stoltenberg.

Orban a călătorit în calitatea sa de prim-ministru al Ungariei şi nu a reprezentat NATO, din care Ungaria face parte, a mai spus Stoltenberg, potrivit Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă, Stoltenberg a declarat că, până în prezent, Rusia nu şi-a schimbat în mod semnificativ poziţia cu privire la războiul din Ucraina şi că nu există "niciun semn că Putin ar fi pregătit să negocieze pentru pace".

"Ucraina este cea care trebuie să decidă care sunt condiţiile acceptabile pentru discuţiile de pace şi pentru orice soluţie negociată", a adăugat şeful NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor