Serviciile secrete occidentale estimează că peste 600.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi sau răniţi în Ucraina

Tanc distrus in Ucraina (Armata Ucrainei)
Redacţia
06.09.2024

Rusia a înregistrat aproximativ 610.000 de soldaţi ucişi şi răniţi în Ucraina de la începutul războiului, a anunţat joi Ministerul britanic al Apărării într-o actualizare a informaţiilor, potrivit Business Insider.

Cifra uluitoare a victimelor, cea mai recentă estimare occidentală a pierderilor substanţiale ale Moscovei în Ucraina, subliniază capacitatea Rusiei de a absorbi pierderi masive, în timp ce conflictul nu dă semne de încetinire.

Numai luna trecută, Rusia a suferit o medie zilnică de 1.187 de morţi şi răniţi, a declarat Ministerul britanic al Apărării în actualizarea sa, citând rapoarte militare ucrainene, pe care Business Insider nu a putut să le verifice independent. Această cifră este uşor mai mare decât pierderile medii zilnice ale Moscovei de 1.140 de soldaţi în luna iulie.

Marea Britanie a declarat că această creştere a ratei victimelor ruseşti se datorează „aproape sigur” incursiunii în curs de desfăşurare a Ucrainei în Rusia, care are acum aproximativ o lună, şi avansurilor continue ale Rusiei către oraşul Pokrovsk din estul Ucrainei.

Ucraina a declarat că unul dintre obiectivele incursiunii sale din regiunea rusă Kursk a fost acela de a redirecţiona forţele Moscovei din direcţia Pokrovsk. Cu toate acestea, Kievul a recunoscut că această încercare de a reduce presiunea asupra acestui sector critic al liniei frontului nu s-a întâmplat.

„Rusia continuă să se bazeze pe mase pentru a-şi atenua lipsa de personal şi capacitatea de echipament”, a declarat Ministerul britanic al Apărării în actualizarea sa. „Deşi presiunea Rusiei asupra întregii linii de front va continua în următoarea lună, constrângerile lor privind capacitata vor continua probabil să reducă potenţialul lor de a exploata orice succes tactic în câştiguri operaţionale mai largi”.

Ministerul britanic al Apărării a adăugat că Rusia va continua probabil să înregistreze o medie de peste 1.000 de pierderi zilnice în restul lunii septembrie, în timp ce forţele sale luptă de-a lungul liniei de front extinse. Moscova a înregistrat constant pierderi grele de la începutul verii.

Pe lângă personal, Rusia a pierdut o cantitate imensă de echipamente militare de la începutul războiului. Printre acestea se numără aproape 10.000 de blindate, sute de avioane şi elicoptere şi zeci de nave militare, potrivit site-ului de informaţii open-source Oryx, care urmăreşte pierderile de război de ambele părţi.

Analiştii de război au declarat că, în ciuda acestor pierderi şi a ratei ridicate de uzură a echipamentelor, Rusia îşi poate susţine războiul din Ucraina încă mulţi ani de acum înainte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor