Şefa REPER, către Ciolacu: În ce limbă de circulaţie internaţională veţi discuta cu omologii din Consiliul European despre interesele strategice ale României?

Ramona Strugariu
Andrei Pricopie
22.08.2024

Copreşedinta REPER, Ramona Strugariu, a avut o ieşire dură contra preşedintelui PSD Marcel Ciolacu, după ce acesta din urmă şi-a asumat într-un final candidatura la alegerile pentru Cotroceni.

"Cine candidează, domnule Ciolacu? Prietenul lui Omar Hayssam, terorist condamnat? Tovarăşul de pescuit al lui Dragnea, alt condamnat? Revoluţionarul Marcel Ciolacu? Candidează cel care, din poziţia de premier, a asigurat pentru România topul european al inflaţiei şi al deficitului bugetar? Sau cel care a minţit pensionarii că le măreşte pensiile cu până la 80%, iar acum îşi bate joc, cu tot cu miniştrii aferenţi, de sute de mii de oameni? Pe ei vă bazaţi la vot?

Candidează strategul care a spălat-o şi parfumat-o pentru alegerile europene şi primăria Bucureşti pe Gabriela Firea, unul dintre numele de sinistră amintire pentru seniorii României? Sau preşedintele partidului cu cel mai bogat palmares de corupţie din istoria României?

Candidează arhitectul-şef al social-democraţiei care ignoră drepturile sociale şi care se poate lăuda cu 41% copii şi tineri ai României în risc de sărăcie şi excluziune socială, cel mai mare procent din Europa, sau promotorul-şef al egalităţii de şanse într-o ţară în care unul din trei români nu are nicio şansă de a trece pragul sărăciei prea curând iar analfabetismul funcţional are rang de ministru şi se încurcă în calcule elementare?", a transmis Ramona Strugariu.

Şefa REPER mai are câteva întrebări pentru Marcel Ciolacu: "în ce limbă de circulaţie internaţională veţi discuta cu omologii dumneavoastră la Consiliul European despre interesele strategice ale României şi priorităţile noastre de ţară? Vă întreb pentru că am văzut pe mulţi dintre colegii dumneavoastră gesticulând generos şi articulând mai puţin în Parlamentul European, iar la Consiliu şi la întâlnirile de nivel înalt nu cred că funcţionează."

"Unde este platforma despre calea europeană a României, industriile strategice şi contribuţia noastră la un viitor în siguranţă, viziunea pentru consolidarea democraţiei şi a statului de drept? Cum puteţi avea cinismul incredibil de a lansa o consultare publică despre 'România dorită', când România reală arată aşa pentru că PSD i-a decis calea atâta amar de ani? Rugaţi-vă consultanţii să răspundă la întrebările de mai sus.

Eu nu vă întreb de bacalaureat. Dar mă gândesc dacă nu cumva mulţi dintre copiii care iau bacalaureatul pe bune şi la timp în ţara asta, uitându-se la aspiraţiile dumneavoastră şi la o carieră politică de invidiat, nu se vor întreba, pe bună dreptate, la ce îţi mai trebuie bacalaureat dacă şcoala vieţii te poate face premier, ministru sau poate chiar preşedinte, într-o bună zi", a conchis Ramona Strugariu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor