Ţuţuianu a explodat în direct la TV: Lasconi e o mitomană! Când va lua vreun vot de la vreun alegător PSD, eu mă las de politică

Adrian Ţuţuianu(PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)
Andrei Pricopie
12.09.2024

Scandal monstru într-o emisiune Digi24: Social-democratul Adrian Ţuţuianu s-a dezlănţuit la adresa USR şi a prezidenţiabilei Elena Lasconi, după un schimb de replici cu Oana Ţoiu, reprezentanta partidului rival.

Jurnalistă: Ştiu că există deja o reacţie a Elenei Lasconi apropo de bătălia aceasta pe diplome, pe note, şi am pregătit un material în această competiţie a notelor.

Oana Ţoiu: Aţi arătat şi dvs. că Elena Lasconi are pe diplomele de la licenţa la ASE notele 9,20 şi 10. Există o singură afirmaţie din material pe care aş contesta-o totuşi, care vorbeşte despre minciuna Elenei Lasconi, şi asta e o afirmaţie falsă. Elena Lasconi n-a ascuns niciodată studiile pe care le-a avut. A avut, de fiecare dată când a fost întrebată, un răspuns transparent legat de asta.

Cel mai recent, cred că este un interviu din luna august, în revista Femeia, în care clarifică toate aceste elemente legate de parcursul educaţional, că din asta s-a creat aşa un subiect de presă şi sunt convinsă că sunt oameni cu bună credinţă care n-au timp să caute toate detaliile şi au crezut ideea acestei minciuni.

Trebuie să clarificăm şi că întotdeauna a răspuns acestor întrebări transparent. Sigur, când ai o carieră în privat, şi asta ştiu foarte mulţi oameni din privat, rar se pune problema diplomei tale. Se pune problema performanţei, a capacităţii de a crea valoare în rolul respectiv. Şi da, în 25 de ani de carieră în mediul privat al Elenei Lasconi, cred că o singură dată i-a fost cerută diploma, când a ajuns în rolul de producător din cel de jurnalist.

Adrian Ţuţuianu: E nota tipică a USR-ului, impostorii, care una vorbesc şi alta fac...

Oana Ţoiu: Când aveţi un premier care a început doctoratul şi a renunţat, care are un certificat de revoluţionar care s-a dovedit fals, la care a renunţat... E uşor să folosim cuvântul "impostor".

Adrian Ţuţuianu: De ce impostori? Să faci facultatea ecologică la Deva, să iei note de 5 şi de 6 înseamnă că nu ştii carte deloc. Să faci facultatea la 29 de ani, iarăşi n-ai făcut nimic până atunci. Şi al treilea lucru, să vii să şi minţi. Este şi mai grav să-i mai critici pe alţii după regula pe care o spune un proverb românesc, este aproape strigător la cer.

E în stilul USR. De ce? Ei au fost „Fără penali în funcţii publice”, dar au toţi penalii pe listă. Clotilde Armand e penală. Mihaiu este penal. Viziteu de la Bacău este penal. Cel de la Braşov, penal. Dominic Fritz, de curând şi el declarat incompatibil de ANI. USR-ul aplică regula: una vorbeşte şi alta furnizează. Deci sunt un partid de impostori, iar vizavi de afirmaţia dumneavoastră de mai devreme, când va lua Elena Lasconi vreun vot de la vreun alegător PSD, eu mă las de politică. Nu va lua niciun fel de voturi.

Sesiunea aceasta cu studiile, care arată pur şi simplu modul de comportare şi faptul că minte şi e mitomană, va cântări foarte greu în ceea ce înseamnă candidatura dânsei la preşedinţie.

Oana Ţoiu: Da, un mare curaj trebuie să aveţi, domnule Ţuţuianu, cu o carieră ţinută călduţ, aşa, politic dintotdeauna, să spuneţi despre o femeie care până la 29 de ani nu doar că a lucrat în continuu în mediul privat – şi asta este foarte uşor de verificat, a lucrat la PROtv Deva încă de la început – care a crescut un copil mic, să spuneţi despre asta, domnule Ţuţuianu, că înseamnă să nu faci nimic. Nu poate să o facă decât cineva care s-a mutat din sinecură în sinecură şi consideră că munca în mediul privat şi creşterea unui copil în paralel cu mersul la facultate e nimic pentru dumnealui. Pentru că nu e aşa.

Există oameni în viaţa asta, şi Elena Lasconi e unul dintre acei oameni, cărora nu le-au servit ceilalţi pe tavă diverse funcţii politice. A trebuit să muncească cinstit de la început. Şi da, să mergi la facultate, să creşti un copil în paralel, e un lucru dificil.

Şi asta pot să spun şi în numele meu propriu, ca să fie clar şi transparent pentru toată lumea. Eu am început un master de antropologie la Şcoala Naţională de Ştiinţe Politice şi am renunţat de două ori la el, pentru că am născut de două ori. O dată înainte să intru în Guvernul tehnocrat, în 2015, exact când am început masterul, şi a doua oară în 2017. L-am suspendat de două ori pentru că mi-a fost dificil, cu doi bebeluşi acasă şi cu munca pe care o aveam în timpul zilei, să termin masterul la timp. Nu e nicio ruşine în asta, n-am nicio problemă să o spun.

Elena Lasconi n-ar trebui să fie ruşinată nici măcar o secundă pentru că şi-a dus şi cariera pe forţe proprii, şi-a crescut şi copilul şi n-a renunţat la facultate în perioada asta.

Adrian Ţuţuianu: Eu am terminat şef de promoţie Facultatea de Drept la Universitatea Bucureşti cu 9,96. Am 20 de ani de avocat şi nu permit unei persoane care vine şi habar n-are despre ce vorbeşte să facă afirmaţii cu privire la persoana mea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor