Romaşcanu minimalizează întâlnirea dintre Tudose şi Hrebenciuc: O coincidenţă. Parcă s-a întâlnit cu Carlos Şacalul

Lucian Romaşcanu (Facebook/romascanu2016)
Andrei Popescu
25.10.2024

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a minimalizat, joi, la Digi 24, întâlnirea dintre şeful Consiliului Naţional al PSD Mihai Tudose şi Viorel Hrebenciuc la un restaurant de lângă sediul social-democraţilor, spunând că a fost “pur şi simplu o coincidenţă”.

“E pur şi simplu o coincidenţă, Hrebenciuc nu are nicio calitate oficială sau neoficială în PSD. Domnul Hrebenciuc mai fumează trabuce în centru la o cârciumă. M-am văzut de două - trei ori cu el când am intrat să cumpăr ceva de acolo. Înseamnă ceva? E irelevant. Sunt oameni care se întâlnesc în oraş. Domnul Hrebenciuc nu are nicio calitate oficială sau neoficială în PSD. Cu domnul Tudose a fost coleg, dar nu influenţează cu nimic. Domnul Hrebenciuc nu are nimic cu PSD”, a precizat Romaşcanu, citat de Ziare.com.

De asemenea, Romaşcanu a ironizat reacţia din spaţiul public cu privire la întâlnirea dintre Tudose şi Hrebenciuc:

“Parcă s-a întâlnit cu Carlos Şacalul, aşa ne mirăm”.

De partea sa, Tudose a confirmat întâlnirea, dar a declarat că a fost “o discuţie privată, nu am discutat politică şi despre partid”. În schimb, Hrebenciuc nu a dorit să comenteze.

Remarcile lui Romaşcanu vin în contextul în care Gigi Becali a declarat la Realitatea TV, că Hrebenciuc i-a cerut în urmă cu o lună jumătate sprijin pentru a-l duce pe liderul AUR George Simion în turul 2, adică scenariul politic optim pentru PSD.

Becali a mai spus că, după izbucnirea scandalului, a fost sunat atât de liderul PSD Marcel Ciolacu, cât şi de prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, spunând că acesta din urmă i-ar fi transmis că îl va susţine pe Simion dacă şeful liberalilor, Nicolae Ciucă, nu va ajunge în turul doi.

“Am vorbit cu Rareş Bogdan şi a zis: ‘Gigi, dacă intră Simion în turul doi, noi îl susţinem pe George’. I-am spus: ‘Băi Rareş, 90%?’. Mi-a răspuns: ‘Nu, 100%’. Acum trei zile am vorbit la telefon”, a declarat Becali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor