Ramona Ursu a sesizat CNA: Dragnea i-a numit "şobolani" pe o parte dintre români, iar Gâdea a alimentat discursul urii

Ramona Ursu (Mihut Savu / Epoch Times România)
Andrei Pricopie
11.06.2018

Indignată de discursul preşedintelui PSD Liviu Dragnea de la emisiunea "Sinteza zilei" a Antenei 3, precum şi de prestaţia realizatorului Mihai Gâdea, jurnalista Ramona Ursu a decis să ia atitudine şi a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului, îndemnând totodată cetăţenii să se alăture demersului său.

"Tocmai am sesizat CNA cu privire la emisiunea „Sinteza zilei” de duminică seară, la care a participat Liviu Dragnea. Şi am sesizat pentru că discursul preşedintelui Camerei Deputaţilor a fost plin de ură, de dezinformări, de jigniri, de ameninţări. Evident, Mihai Gâdea nu a intervenit, în sensul că să mai echilibreze lucrurile sau să solicite şi argumente/probe solide pentru astfel de afirmaţii. Din contră, Gâdea a alimentat acest discurs al urii şi al manipulării. Vizaţi au fost, în primul rând: oameni din societatea civilă care îl contestă pe Liviu Dragnea, ONG-uri, procurori, preşedintele Klaus Iohannis. Apoi, remarcile referitoare la partenerii străini, NATO şi UE, mi se par extrem de periculoase", a declarat Ramona Ursu.

Jurnalista i-a îndemnat pe români să iasă din pasivitate şi să sesizeze la rândul lor CNA, cu cât mai mulţi, cu atât mai bine.

"Acum, părerea mea e că ar trebui să facem cât mai mulţi sesizare la CNA, pentru că doar prin presiunea noastră se mai poate rezolva ceva în ţara asta. Anul trecut, la fel, când mulţi dintre noi am sesizat CNA cu privire la declaraţiile de la RTV ale lui Gelu Vişan (în care Kovesi, Lazăr, Iohannis erau făcuţi în toate felurile), rezultatul a fost că CNA a dat o amendă-record RTV. Măcar atât. Ce trebuie să faceţi este să intraţi aici şi să completaţi cererea. Este vorba despre emisiunea „Sinteza zilei” din 10 iunie 2018, difuzată de Antena 3 începând cu ora 21.00", a precizat Ramona Ursu.

Mai mult, jurnalista s-a oferit să le acorde asistenţă celor care au nevoie de ajutor la redactarea sesizărilor.

"Dacă aveţi nevoie de ajutor, îmi puteţi scrie în privat şi vă pot oferi formularea sesizării mele, poate vă inspiră. Dar e suficient să solicitaţi CNA să analizeze întreaga emisiune în care Liviu Dragnea i-a numit „şobolani” pe o parte dintre români şi în care a promovat liber un discurs plin de ură, de minciună şi de dezinformare", a afirmat Ramona Ursu.

În acelaşi timp, jurnalista a discutat şi cu preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării despre "şobolanii" lui Dragnea.

"Deocamdată, nu s-a autosesizat nimeni din Colegiul CNCD pe tema asta, vom vedea dacă o vor face", a punctat Ramona Ursu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor