Şeful Expert Forum: E greu de ieşit în stradă pentru principii când ele au forma lui Şoşoacă. O luăm pe urma Georgiei

Diana Şoşoacă
Andrei Pricopie
10.10.2024

Preşedintele think-thank-ului Expert Forum, Sorin Ioniţă, a venit cu o serie de precizări extrem de grave, pe pagina sa de socializare, după decizia Curţii Constituţionale de a o scoate din cursa pentru Cotroceni pe controversata şefă SOS România, Diana Şoşoacă.

"Era clar că aici vom ajunge: securiştii lui Ciolacu, care îi patronează gruparea din PSD (între altele) şi sunt pe cale să încalece complet justiţia în ciclul următor de numiri la vârf, şi-au băgat adânc şi vizibil degetele în CCR cu o decizie scandaloasă. Probabil că, din succes în succes pe mandatul obedientului Johannis, şi-au pierdut oleacă simţul realităţii şi n-au realizat că sar calul.

Oare se va stârni şi acum tradiţionalul val de spaimă şi indignare pe care PSD a reuşit totdeauna să-l provoace înainte de alegeri, dându-şi cu tesla în comoară? O au cu ceva la mână pe Şoşoacă încât s-o facă să tacă şi să înghită, sau eroina politică de Dâmboviţa va continua să-i ambaraseze şi să ţină chestiunea pe tapet cu mijloacele ei consacrate?

E un soi de bătălie pentru control civil asupra găştilor de securişti care se amestecă în politică şi în justiţie, însă una dusă pe aliniamente cu totul surprinzătoare, la care nu ne-am fi aşteptat. Dacă România n-ar fi fost membră a UE ci în situaţia de acum a Moldovei sau Ucrainei, n-ar fi primit statutul de stat candidat după o asemenea porcărie făcută cu mâna CCR", a declarat Sorin Ioniţă, adăugând hashtag-urile #câmpultactic şi #pakistanizare.

Legat de motivarea CCR în cazul Şoşoacă, şeful Expert Forum a remarcat că judecătorii constituţionali (PSD şi UDMR) au inventat "jurământul retroactiv".

"Dacă la pensia specială nu se poate umbla retroactiv, la jurământ uite că se poate", a remarcat ironic Sorin Ioniţă.

De ce nu ies românii în stradă

"E greu de ieşit în stradă pentru principii când ele au forma lui Şoşoacă. Ar trebui să se poată, dar în viaţa reală e oleacă altfel, din păcate.

Nu de alta, dar vine scorpia şi bagă capul în poză, iar după aia nu te mai spală şapte ape de poza respectivă, până la sfârşitul vieţii, fiindcă tu rămâi singur să explici contextul, contra a 300 de propagandişti plătiţi de la buget de PSD să facă kompromat, fără altă preocupare şi cu mintea odihnită, care vor plimba decupajul pe la Bruxelles, Berlin şi Washington.

O luăm încet, încet pe urma Georgiei."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor