Nelu Tătaru, demis de la şefia PNL Vaslui. Ciucă: La propunerea mea, a fost eliberat din funcţie. Nu mai rămâne candidat

Nelu Tataru (Epoch Times România)
Andrei Popescu
10.10.2024

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a confirmat, joi, după şedinţa Biroului Politic al partidului, că a propus eliberarea lui Nelu Tătaru din funcţia de preşedinte al PNL Vaslui, locul acestuia fiind ocupat temporar de Varujan Vosganian.

“Ultima decizie, care sunt convins că interesează pe toată lumea, este cea legată de liderul filialei Vaslui, deputatul Nelu Tătaru, care, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi, desigur, la nivelul grupului se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de sănătate”, a declarat Ciucă.

De asemenea, liderul PNL a adăugat că Tătaru, desemnat deja pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare, “nu are cum să mai rămână candidat”.

Anunţul lui Ciucă vine în contextul în care Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a fost acuzat de procurorii DNA că a luat mită de la zeci de pacienţi, sub formă de sume mici de bani sau produse agricole.

Totodată, surse G4Media spun că la dosar ar exista mai multe imagini video cu Nelu Tătaru în timp ce ar fi luat mită.

Interesant este că fostul ministru a postat pe pagina sa de Facebook, în urmă cu câteva zile, un text în care vorbeşte exact despre actul medical bazat pe mită.

În prezent, Nelu Tătaru este parlamentar. El are imunitate, astfel că nu pot fi făcute percheziţii în locuinţa sa şi nici nu ar putea fi reţinut.

Fostul ministru urmează să fie audiat de procurori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor