“Nu am condiţionat niciodată actul medical” - Nelu Tătaru se declară nevinovat în cazul acuzaţiilor de luare de mită

Nelu Tătaru (Facebook/pnljudetvaslui)
Andrei Popescu
10.10.2024

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătăţii, a declarat joi, după audierea la DNA Iaşi pentru acuzaţii de luare de emită de la zeci de pacienţi, sub formă de sume mici de bani sau produse agricole, că este nevinovat şi că nu a condiţionat niciodată actul medical.

“Eu sunt nevinovat. Nu am văzut probe. Nu am condiţionat şi nu am cerut niciodată... în actul medical. Las justiţia să îşi facă cercetările şi apoi să vedem ce va fi. Dar, din punctul meu de vedere, trebuie să ne punem întrebări de ce a mai existat un flagrant. Şi cred că este o problemă acolo”, a precizat Tătaru.

Tătaru a continuat: “Nu am cerut [bani de la pacienţi – n.r.] şi nu am condiţionat niciodată actul medical”.

“Deci nu există o aşa acuzaţie de 100 de ori, de la 100 de persoane. Dimpotrivă. Acuzaţia este într-adevăr de luare de mită, însă, culmea, se vorbeşte despre persoane nespecificate şi despre sume nespecificate. Deci nu ni s-au arată până în acest moment niciun fel de probe”, a afirmat avocata acestuia, prezentă alături de el la ieşirea de la sediul DNA.

Reamintim, în acest context, că liderul PNL Nicolae Ciucă a confirmat, joi, după şedinţa Biroului Politic al partidului, că a propus eliberarea lui Nelu Tătaru din funcţia de preşedinte al PNL Vaslui, locul acestuia fiind ocupat temporar de Varujan Vosganian.

“Ultima decizie, care sunt convins că interesează pe toată lumea, este cea legată de liderul filialei Vaslui, deputatul Nelu Tătaru, care, la propunerea mea, a fost eliberat din funcţia de preşedinte de filială şi desigur, la nivelul grupului, se vor lua măsuri pentru a vacanta poziţia de preşedinte al Comisiei de sănătate”, a declarat Ciucă.

Totodată, liderul PNL a adăugat că Tătaru, desemnat deja pentru un nou mandat de deputat la alegerile parlamentare, “nu are cum să mai rămână candidat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor