Radu Mazăre, audiat în dosarul sportivelor obligate să se prostitueze. Fostul primar: "Nu erau genul meu. Aveau piciorul cât trunchiul de copac"

Radu Mazare (Facebook)
Loredana Diacu
09.10.2024

Fostul primar al oraşului Constanţa Radu Mazăre şi fratele său, Alexandru Mazăre, au fost audiaţi miercuri de procurori în dosarul în care un antrenor din lotul naţional de bob şi sanie ar fi obligat 3 sportive să se prostitueze.

Miercuri, după ce au descins la două locaţii din Constanţa pentru a strânge noi probe, procurorii DIICOT i-au chemat la audieri şi pe fraţii Radu şi Alexandru Mazăre, în dosarul sportivelor obligate să se prostitueze. Anchetatorii bănuiesc faptul că fostul primari şi fratele lui ar putea fi unii dintre „beneficiarii” de servicii sexuale pe care erau obligate să le presteze fetele racolate de antrenorul lotului naţional de sanie şi bob, Paul Neagu, scrie Adevărul.

Înainte de a intra la DIICOT pentru audieri, fostul primar PSD s-a "apărat" susţinând că sportivele „nu erau genul lui”.

„Nu erau genul meu. Aveau piciorul cât trunchiul de copac. Şi ştiţi cu ce fete mă întâlneam...”, a spus Radu Mazăre.

El a ţinut să precizeze că a fost solicitat de DIICOT în calitate de martor, pentru că, spune el, l-a văzut pe antrenor de două ori cu una dintre sportive.

Întrebat dacă îl cunoaşte personal pe Paul Neagu, Radu Mazăre a explicat faptul că l-a cunoscut pe vremea când era primar.

„Îl cunosc, l-am văzut cu două dintre sportive de două ori cred, eram şi cu actuala mea soţie, la perioada respectivă iubita oficială. Ştiu că era antrenorul echipei de bob. La un moment dat de la Primărie l-am ajutat, avea inscripţionat pe bob Mamaia. Asta e tot ce ştiu”, a declarat Radu Mazăre.

La insistenţele jurnaliştilor dacă l-a sponsorizat sau nu pe Paul Neagu, fostul primar a spus că da, instituţia l-a sponsorizat cu un bob, ceea ce era absolut firesc, în condiţiile în care acesta obţinea rezultate la competiţii internaţionale.

„Da, asta vă spun. Nu eu, primăria. Da, l-a ajutat să îşi cumpere un bob. Eu nu mai sunt primar din 2015. (...) Dacă participa la competiţii internaţionale şi avea şi rezultate şi scria Mamaia, nu e curios”, a explicat el.

Reamintim că DIICOT a transmis miercuri că a efectuat percheziţii la două persoane din Constanţa, acuzate de „săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată”. Unul dintre cei doi suspecţi este Paul Neagu, antrenorul lotului naţional de bob şi sanie, scrie GSP.ro.

Comunicatul autorităţilor vine la 4 ani de când o sportivă de la lot dezvăluia în presă că a fost hărţuită sexual de Neagu. În tot acest timp, el a fost păstrat în staff-ul echipei naţionale!

Neagu e acuzat că a săvârşit acte de proxenetism în perioada 2013-2019, mai exact că „a constrâns fizic şi moral să întreţină acte sexuale cu persoane de sex masculin” 3 sportive din lotul naţional.

În 2020, el a fost acuzat de abuz de către sportiva Ioana Gheorghe, membră a lotului naţional. În ciuda tuturor acuzaţiilor, Paul Neagu e în continuare antrenorul lotului, arată sursa citată. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi citi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor