Primăria lui Piedone, contracte fără licitaţii de peste 4,4 milioane de lei în ultimul an, pentru firmele unui liberal

Cristian Popescu Piedone (Captură video)
Ana Ion
22.10.2024

Primăria Sectorului 5, condusă de Cristian Popescu Piedone, şi câteva şcoli care primesc finanţare de la Sectorul 5 au atribuit 20 de contracte, în valoare totală de circa 4,4 milioane lei, către două firme, Green Point Construct şi Pavel Point Construct. Acţionar la cele două firme este Pavel Marian, candidat la locale, pe listele PNL la Consiliul Judeţean Dâmboviţa, scrie Hotnews.

Pavel Point Construct a primit 16 contracte în valoare de circa 3,3 milioane lei în timp ce Green Point Construct a primit 4 contracte de circa 1,2 milioane lei.

Contractele au fost atribuite prin achiziţie directă, în perioada 17 august 2023 – 5 septembrie 2024, ele constând în principal lucrări de reparaţii şi igienizare la şcolile din Sectorul 5. Cristian Popescu Piedone era atunci primar, acum urmează fiul său.

Potrivit termene.ro, firmele Green Point Construct şi Pavel Point Construct au un singur acţionar, Pavel Marian.

Pavel Point Construct a fost înfiinţată pe 5 iunie 2020, în localitatea Brezoaele, judeţul Dâmboviţa. În anul 2023 a avut o cifră de afaceri de circa 4,2 milioane lei, în creştere cu 163% faţă de anul precedent şi un profit de 1,8 milioane lei, potrivit termene.ro. Numărul mediu de angajaţi în 2023: 2.

Primăria Sectorului 5 şi şcolile din Sectorul 5 sunt singurele instituţii publice cu care compania are contracte din bani publici, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziţii publice.

Pavel Marian a candidat în iunie 2022, la alegerile locale, pe listele PNL, pentru un loc de consilier judeţean la Consiliul Judeţean Prahova. Cele două firme apar în declaraţia sa de interese, depusă la depunerea candidaturii. Declaraţia de avere arată că în 2023 a încasat dividende de circa 935.000 lei din lucrări de construcţii de la compania în care este acţionar.

Pavel Marian a anunţat că va candida la Primăria Brezoaele, însă în final a candidat la CJ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor