Scandal fără precedent în MAE: O contabilă bănuită că le-ar fi plătit iubitului şi fiului acestuia salarii timp de 12 ani fără a fi angajaţi

Bancnote de 50 şi 200 de lei (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
22.10.2024

Parchetul Militar a demarat o anchetă la Ministerul de Externe, unde o contabilă este suspectată că, timp de 12 ani, le-ar fi virat iubitului ei şi fiului acestuia salarii lunare, în ciuda faptului că cei doi nu au fost niciodată angajaţi ai instituţiei.

Tatăl şi fiul au denunţat posibila fraudă acum câteva luni, insistând că ar fi aflat întâmplător că milioanele de lei virate în conturile lor provin din fondurile MAE, relatează Ştirile ProTV.

Potrivit sursei citate, contabila, angajată la Direcţia de Salarizare a Ministerului Afacerilor Externe, este suspectată că din 2012 şi până în primăvara acestui an ar fi transferat diverse sume de bani cu titlu de salariu în conturile unui fost subofiţer de armată din Argeş, cu care a avut o relaţie mai bine de un deceniu. Dar şi în contul fiului acestuia, la rândul său angajat al MApN.

“A început să îmi trimită undeva la zece mii de lei media, 10 mii, 15 mii de lei, din care eu îmi opream suma de 3.000 de lei pentru mine să îi cheltui, cum ar veni să am un al doilea venit. Eu am lucrat la privat până să mă angajez în Armată”, a spus unul dintre denunţători, sgp. Alin Bucşă.

Conform site-ului citat, cei doi militari ar fi încasat peste două milioane de lei în cei doi 12 ani, deşi paguba înregistrată de MAE ar putea fi mult mai mare. Mai exact, contabila şi-ar fi virat şi în contul personal peste un milion şi jumătate de lei, însă nu este clar dacă toţi banii i s-ar fi cuvenit.

Aparent, schema contabilei a ieşit la iveală în momentul în care, în urmă cu câteva luni, aceasta s-ar fi certat cu iubitul ei şi fiul acestuia, moment în care cei doi au luat legătura cu MAE şi cu Procuratura.

După ancheta internă, oficialii MAE au denunţat-o pe contabilă iar dosarul a fost preluat de Secţia Parchetelor Militare. Autorităţile fac cercetări pentru o presupusă delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, surse apropiate de anchetă au declarat că, imediat după ce cei doi militari au denunţat-o pe contabilă, aceasta şi-ar fi dat demisia şi ar fi dispărut fără urmă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor