Ploi devastatoare în nordul Italiei: Milano a fost inundat, iar o persoană e dată dispărută

Inundaţii în Milano, 6 septembrie 2024 (X - Screenshot)
Redacţia
07.09.2024

Un val de ploi torenţiale violente s-a abătut joi asupra nordului Italiei, inundând centrul financiar din Milano şi provocând temeri pentru viaţa unui bărbat care a fost luat de ape cu un tractor în regiunea Piemont, transmite ABC News.

Imaginile filmate de televiziunea de stat RAI au arătat roata vehiculului încă vizibilă în interiorul pârâului Orco, în apropiere de Torino, unde tractorul s-a răsturnat în apa noroioasă.

Salvatorii locali au declarat că îl caută pe bărbatul dispărut, în vârstă de 58 de ani.

Un alt râu s-a revărsat în Val di Susa din Piemont, prăbuşind două poduri, blocând un drum provincial şi izolând aproximativ 50 de persoane în două sate.

Alte două regiuni nordice, Lombardia şi Veneto, au fost afectate de inundaţii generalizate, care au provocat pagube şi perturbări în oraşul Milano, unde râurile Seveso şi Lambro s-au revărsat.

Pompierii din Milano au declarat că au răspuns la zeci de apeluri pentru salvarea persoanelor blocate în maşinile lor, în subpasaje inundate, şi pentru drenarea subsolurilor pline cu apă.

Unele servicii de metrou au trebuit să fie suspendate din cauza inundaţiilor. Pentru prima dată de la înfiinţarea sa, în 1976, postul Radio Popolare din Milano a ieşit din emisie, deoarece centrul său de emisie a fost inundat.

Oamenii de ştiinţă avertizează cu privire la frecvenţa crescută a fenomenelor meteorologice extreme, cum ar fi valurile de căldură, seceta, furtunile şi inundaţiile, în Europa şi în întreaga lume. Aceştia spun că furtunile devin mai puternice, deoarece aerul cald poate reţine mai multă umiditate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor