"Pentru prima dată îmi e şi jenă să vă răspund" - Scandal Ciucă-Ciolacu după ce 1,1 miliarde de euro din PNRR au fost blocate

Marcel Ciolacu (Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
16.10.2024

Scandal mare între prezidenţiabilii PNL şi PSD, Nicoale Ciucă şi Marcel Ciolacu, după ce Comisia Europeană a anunţat oficial că suspendă o parte din cererea de plata numărul 3 din PNRR către România. Cu alte cuvinte, 1,1 miliarde de euro nu mai ajung în acest moment în visteria statului.

"Domnule Ciolacu, trecem de la fapte la vorbe? În mandatul meu am atras 6,3 miliarde de euro din PNRR, respectând toate jaloanele necesare. Acestea sunt fapte, nu retorică. Astăzi problema este la dumneavoastră. Guvernul pe care îl conduceţi a blocat accesul la fondurile din tranşa 3, din cauza celor 6 jaloane esenţiale nefinalizate.

Nu e vorba de colaborare bună sau demisii de formă. Românii aşteaptă rezultate, nu explicaţii şi somnifere electorale. Finalizaţi reformele şi deblocaţi fondurile – aceasta e singura cale de a merge înainte.

Nu puteţi câştiga alegerile prezidenţiale evitând problemele reale ale României.

PS: Începe să fie inflaţie de cuvântul 'asumare'. Aş vrea să aud mai mult despre 'rezolvare'", a transmis Nicolae Ciucă.

Reacţia vehementă a lui Ciolacu

"Domnule Ciucă, pentru prima dată îmi este şi jenă să vă răspund. Acest circ de-a opoziţia nu ajută pe nimeni. Şi nici pe dumneavoastră! Românii aşteaptă altceva de la un om de stat. În primul rând aşteaptă asumare. Iar tot ceea ce a invocat Comisia sunt lucruri petrecute în mandatul dumneavoastră.

Din fericire, lucrez foarte bine cu dl ministru Burduja şi vom corecta toate nenorocirile făcute în companiile din energie de fostul ministru Virgil Popescu, colegul dvs. Lucrez foarte bine cu ministrul Transporturilor şi probabil că aţi sesizat că astăzi un alt coleg al dumneavoastră şi-a dat demisia în sfârşit de la Metrorex. Lucrez foarte bine cu SGG-ul condus de PNL şi vom relua cât mai repede procedurile la AMEPIP.

Lucrez foarte bine cu toată lumea, domnule Ciucă, ca să corectăm ceea ce s-a greşit şi să nu pierdem niciun euro din PNRR.

Mai rămâne un singur lucru, pe care însă trebuie să-l decidem împreună în Coaliţie: care este cea mai bună decizie pentru micii antreprenori, pe care clamaţi că îi susţineţi. Avem nevoie de asumarea unei decizii politice clare cu privire la pragul pentru microîntreprinderi.

Acela pus în PNRR de guvernul de dreapta condus de preşedintele PNL de la acea vreme - dl. Cîţu! Oamenii trebuie să ştie: avem de ales între a scădea pragul la microîntreprinderi şi a lua în jur de 300 de milioane de euro sau a renunţa la bani şi a păstra cuantumul actual de 500 de mii de euro. Vreţi nu vreţi, domnule Ciucă: sunteţi parte a deciziei! Asumaţi-vă!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor