Oraşe din Rusia anulează spectacole ale unui cântăreţ pro-război, cu numele de scenă Şaman: vânzări proaste

Artistul Şaman (Yaroslav Dronov).
Redacţia
21.09.2024

Cel puţin două oraşe din Rusia au anulat concertele cântăreţului pro-război cu numele de scenă Şaman din cauza vânzărilor scăzute de bilete pentru turneul său „Victorie”, a transmis vineri agenţia de ştiri independentă Agentstvo, citată de Moscow Times.

Şaman şi-a început turneul în 100 de oraşe în Piaţa Roşie luna trecută, în forţă, având în plan să concerteze chiar şi în oraşele ucrainene ocupate de la invazia Rusiei. Cântăreţul a declarat că îşi propune să îşi „programeze” publicul să se gândească la victoria Rusiei asupra Ucrainei, după mai bine de doi ani şi jumătate de război.

Cu toate acestea, spectacolele sale programate la Nijni Tagil pe 24 septembrie şi Magnitogorsk pe 3 octombrie au fost anulate din ceea ce organizatorii au descris drept „motive tehnice”. Publicaţia independentă de investigaţii Agentstvo a raportat că doar jumătate din biletele au fost vândute pentru spectacolul de la Nijni Tagil, iar evenimentul de la Magnitogorsk nu a fost „foarte mediatizat”.

Aceste anulări au loc în urma reacţiilor negative provocate de tarifele ridicate pentru spectacolele lui Şaman, inclusiv un concert de 16 milioane de ruble (172 500 USD) la Orenburg, la 30 august, care a atras critici după ce regiunea a fost devastată de inundaţii în primăvară.

La începutul acestei luni, autorităţile din regiunea Stavropol au anulat un alt spectacol al lui Şaman şi i-au cerut acestuia să restituie guvernului regional 15 milioane de ruble.

Agentstvo a mai precizat că showurile lui Şaman din oraşele Ekaterinburg, Chelyabinsk şi Tver riscă să fie anulate din cauza vânzărilor slabe de bilete, în timp ce spectacolele din Perm, Kurgan şi Tyumen sunt fie vândute 100%, fie aproape 100%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor