Opozant popular din Kazahstan, internat în spital după ce a fost împuşcat la Kiev

Aydos Sadykov, o figură a opoziţiei din Kazahstan, a fost victima unei tentative de asasinat (Screenshot - X)
Redacţia
19.06.2024

Aidos Sadîkov, un cunoscut reprezentant al opoziţiei din Kazahstan şi un blogger proeminent cu peste 1 milion de abonaţi pe YouTube a fost grav rănit în urma unei tentative de asasinat la Kiev.

Potrivit The Guardian, Sadîkov care a primit azil în Ucraina în 2014, a fost împuşcat în apropierea casei sale.

"Astăzi, la Kiev, în apropierea propriei sale case, a avut loc o tentativă de asasinat asupra lui Aidos Sadîkov", a scris soţia sa, Natalia Sadîkova, pe reţelele de socializare.

Cuplul administrează un cunoscut canal de socializare al opoziţiei din Kazahstan, care îl critică dur pe preşedintele Kassym-Jomart Tokaiev, iar Sadîkov este pus pe lista persoanelor căutate în Kazahstan încă de anul trecut.

Oficialii de la Kiev au declarat că a fost lansată o anchetă.

"Potrivit informaţiilor preliminare, o persoană necunoscută cu un pistol a alergat până la maşina în care se aflau victima şi soţia sa, l-a împuşcat pe bărbat şi apoi a fugit. Bărbatul se află în prezent la spital în stare gravă. Forţele de ordine iau măsuri pentru a identifica atacatorul", au mai precizat aceştia.

Ulterior, Sadîkova a declarat că soţul ei a fost operat, dar că se află într-o "stare gravă". Ea l-a acuzat pe preşedintele Tokaiev că ar fi ordonat asasinatul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor