Olt: Ziua Dunării, la Corabia

Fluviul Dunarea. (Oana Moisescu / Epoch Times)
Epoch Times România
30.06.2009

Prefectura Olt, Primăria Corabia şi Direcţia Apelor Olt au organizat luni, la Corabia, o serie de expoziţii şi concursuri care au marcat "Ziua Dunării".

Seria de evenimente a început cu simpozionul "Dunărea, mai mult decât un fluviu ! ", desfăşurat în sala de şedinte a Primăriei Corabia, în cadrul simpozionului prezentând lucrări istorici, muzeografi şi arhivişti din judeţ care au reamintit impactul fluviului Dunărea de-a lungul istoriei asupra zonei Corabia, judeţului Olt şi întregii ţări.

Manifestările au continuat pe tot parcursul zilei cu vizite la Muzeul de Arheologie şi Etnografie şi vernisajul expoziţiei "Oraşe dunărene din Bulgaria şi România , secolul XIX-XX", care a reunit documente, cărţi, obiecte de artă populară, picturi.

La Corabia, de Ziua Dunării a fost organizată şi o acţiune de ecologizare a falezei fluviului la care au participat elevi, localnici şi reprezentanţi ai instituţiilor organizatoare. Elevii au fost prezenţi şi la o prezentare de navomodele care au fost lansate la apă într-o piscină de la malul Dunării.

Copiii şi elevii au fost răsplătiţi pentru eforturile lor de ecologizare a falezei cu plimbare pe Dunăre cu vaporaşul. Pentru pasionaţii de pescuit s-a organizat şi un concurs de pescuit în Dunăre ce se va încheia luni seara. Tot atunci, la Teatrul de Vară din Corabia va avea loc spectacolul artistic muzical-coregrafic "La malul Dunării ", cu participarea unor formaţii şi artişti locali.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor