Încrengături penale pentru obţinerea avizului de securitate O.R.N.I.S.S. Senatorul Pîrvulescu, sub control judiciar

Eugen Pîrvulescu (Facebook)
Andrei Pricopie
12.10.2024

Procurorii DNA l-au pus sub control judiciar pe senatorul Eugen Pîrvulescu, pe care îl acuză de instigare la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Aceeaşi măsură a fost luată şi în cazul lui Cătălin-Marian Burcescu, director general la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci (O.S.I.M.), anchetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la cumpărare de influenţă.

Alţi doi inculpaţi M.R.M. şi F.G. sunt vizaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la trafic de influenţă.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru inculpaţi trebuie să respecte o serie de obligaţii, între care să se prezinte ori de câte ori sunt chemaţi la organul de urmărire penală, să nu părăsească teritoriul României şi să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar.

Inculpaţilor li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

"În cursul anului 2022, inculpatul M.R.M, la instigarea inculpatului Pîrvulescu Eugen şi beneficiind de ajutorul inculpaţilor F.G. şi Burcescu Marian-Cătălin, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis inculpatului M.R.M. suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urmă lăsând să se creadă că are influenţă asupra unei alte persoane care deţinea o funcţie importantă în cadrul instituţiei desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate O.R.N.I.S.S. în beneficiul martorului respectiv."

Ales senator pe lista PNL în Teleorman, Eugen Pîrvulescu a mai fost trimis în judecată în alt dosar.

În urmă cu doar câteva zile, Pîrvulescu a anunţat că pleacă din PNL, partid pe listele căruia a candidat şi a fost ales la alegerile din 2020, şi se alătură echipei lui Mircea Geoană.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor