Geoană, taxat după ce a discutat cu Şoşoacă. "Un fost secretar general NATO... Ai devenit şi tu păpuşă în filmuleţul ei tiktok"

Diana Sosoaca (Aktual24.ro)
Andrei Pricopie
12.10.2024

Europarlamentara SOS Diana Şoşoacă a început să-i sune pe ceilalţi candidaţi la prezidenţiale, după ce a fost scoasă din cursa pentru Cotroceni, pentru a le cere să îşi retragă şi ei candidatura. Totul a fost filmat şi transmis pe reţelele de socializare. Printre cei care i-au răspuns se numără şi Mircea Geoană.

Când s-a prins că este totul în direct, Geoană i-a reproşat Dianei Şoşoacă că face publică pe reţelele sociale o convorbire privată.

Situaţia a fost comentată, într-o emisiune Digi24, de Ion M. Ioniţă, redactor-şef Historia, şi politologul Ioan Stanomir, profesor universitar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti.

Ion M. Ioniţă (redactor-şef Historia): Asemenea personaje ca Diana Şoşoacă nu au ce căuta pe scenă. Iar aceşti oameni care... un fost secretar general NATO (Mircea Geoană - n.r.) să stea de vorbă cu un asemenea personaj mi se pare inadmisibil. Păi din timpul tău tu stai de vorbă cu cel care face nişte declaraţii absolut de neacceptat oriunde într-o lume civilizată? Nu se poate să stai de vorbă. Să-i spui ce? Că nu mă raliez demersului tău? Păi ce ai tu de discutat? Când discursul doamnei...

Ioan Stanomir (politolog): Exact asta trebuia să îi spună: locul tău nu este aici. Discută cu ayatolahul Iranului. Discută cu colegii din Hamas. Dar nu i-a spus.

Jurnalist: Diana Şoşoacă nu are pe cineva care să-i dea o replică, cum trebuie. Pe care o merită.

Ion M. Ioniţă: Dar de ce stă de vorbă cu ea? Nu, dacă nu îi spui asta şi vorbeşti, nu are rost. Măcar atât. Nu intri în jocul ăsta. Pentru că ce ai făcut? Ai devenit şi tu păpuşă în filmuleţul tiktok al doamnei respective. Ai arătat lumii cine e doamna.

Păi îmi dă telefon şi eu răspund. Fostul secretar general adjunct al NATO. Da, sunt prezent. Răspund la telefon. De ce răspunzi? Ce discuţi? Ce îţi aduce chestia asta? Iei voturi? Îi convingi pe acei oameni care o votează să vină la tine, la secretarul NATO, pe care Diana Şoşoacă l-a bălăcărit într-un hal fără de hal ca instituţie, întreg NATO, că ce face şi drege în propagandă? Deci oamenii ăştia pe ce valori stau?

Care-s valorile tale? Pentru că dacă ai valori, într-adevăr, vii şi zici: nu stau de vorbă cu promotorii celor mai criminale idei din istoria omenirii. Şi la revedere. Sau nu răspunzi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor